17 שנה אחרי: הבינלאומי נזכר שגם מהרוסים אפשר לגבות עמלות

כעת, לאחר שהמגזר הרוסי התבסס ומשתכר מעל הממוצע באוכלוסייה, הבנק הבינלאומי נזכר להשיק פעילות בנקאית למגזר זה; נשאלת השאל איכן היה הבנק לפני 17 כשהרוסים היו צריכים את הבנק ולא להיפך
סיון איזסקו |

הבנק הבינלאומי הודיע היום כי הכשיר עובדים דוברי רוסית בסניפים ובשירות המענה הקולי, יציע שירותים ומוצרים בנקאים ייחודים לקהל דוברי רוסית וישיק אתר אינטרנט ברוסית.

מנתונים שהבינלאומי מציג, כ-73% מהמגזר הרוסי, שעלה ארצה בשנות ה-90, משתכר בדומה לממוצע בכלל האוכלוסייה ואף למעלה מכך, בניגוד למצב שהיה קיים בסמוך לעלייה. כלומר, ציבור זה עבר כברת דרך מוצלחת מאז עלה ארצה לפני כ-17 שנה. אם כך, כעת כשהמגזר הרוסי הוכיח את הפוטנציאל הטמון בו בהיבטים של הכנסה - בבינלאומי נזכרו להתייחס לאוכלוסייה זו. איחור קל של כ-17 שנה...

שהרוסים יישארו רוסים?

בבנק הבינלאומי ביצעו מחקר אודות המגזר, ממנו עולה, בין השאר, כי האוכלוסייה הרוסית מבודדת את עצמה מהצברים. כך למשל, מעל 50% אינם מוכנים לקשר רומנטי עם צברים, 80% בגילאי 18+ מבלים את זמנם הפנוי בעיקר בחברת רוסים ובקרב כ-86% השפה העיקרית בבית היא רוסית. לאור נתונים אלו, נשאלת השאלה האם ראוי שתאגידי ענק ישראליים, בעלי יכולת השפעה רבה על המרקם החברתי, יאמצו את השפה הרוסית כשפה רשמית ובכך יסייע למגזר לבודד את עצמו מ"הישראלים"?

אירית שלומי, סמנכ"ל הבינלאומי וראש אגף בנקאות מסרה, כי: "הפנייה של הבנק הבינלאומי לדוברי הרוסית באופן ממוקד, נובעת מתוך הבנה שקיים מגזר שלם, מגזר שהתקדם והצליח, לו צרכים פיננסים מפותחים. הבנק מציע להם שירות ומוצרים הולמים את הצרכים הייחודים להם, הן בהיבט השפה והן בהיבט הפיננסי".

שלומי הוסיפה וציינה כי: "הפנייה היא לדוברי הרוסית, אשר עברו כברת דרך מוצלחת במדינה החדשה על ידי עבודה קשה ומצפים ליחס ושירות טוב. הם מעלים את רמת החיים, בכל תחום בחייהם ורוצים להרגיש שהם מקבלים את היחס וההערכה המתאימים. תחת אסטרטגיה זו, הבנק הבינלאומי ממצב את עצמו כבנק שחורת על דיגלו עקרונות של יצירתיות ומצוינות ברמה הגבוהה ביותר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה