שוק המטבעות: כיצד להרוויח ריבית של 0.66% בחודש ?
"אתמול היה מבחן הטעימה החשוב לפני הוצאת המנה לשולחנות. השף האנגלי שחזר לרמת ה-2.0250 וקפץ בפראות לאזור 2.0350 בעצם אותת לנו הסוחרים, שהמנה הצליחה - אפשר להתרווח ולהתחיל ליהנות מהארוחה".
את הסקירה הנוכחית אתחיל בניהול נכון של פוזיציות לונג על השטרלינג האנגלי. הקוראים אשר עקבו אחר הסקירות בשבועות האחרונים יודעים שאנו במעקב צמוד אחר השטרלינג החמקמק. איתות הקניה הראשון התקבל בפריצת רמת ה-2.0250 ו-2.0350. הפקודה לבלימת הפסד כמו שכתבנו בעבר צריכה להיות באזור ה 2.02 מכוון שאם מהלך אמיתי בפתח המטבע לא אמור לחזור לרמה זו.
מנגד אם רמת 2.02 תיפרץ מטה יש סיכוי להמשך הירידות ולכן לא מומלץ להמר ועדיף להמתין על הגדר להזדמנות הבאה. שוב האסטרטגיה מתאימה לטווחי זמן ארוכים יחסית בסדר גודל של מספר שבועות ולא למסחר תוך יומי שנפוץ מאוד בקרב סוחרי המט"ח.
יעד המחירים עומד על 2.10 ולכן יחס הרווח להפסד הוגן ומשתלם מאוד. העסקה יחסית קלה אולם סוחרים רבים יגלו שהדבר הקשה הוא דווקא לשמור על הסבלנות ולהמתין גם כשלא הכול מתרחש על פי הקצב שהינו רוצים. מה שבטוח שהמעטים בעלי הסבלנות ייהנו מרווחים אדירים וכמו שאמר גדול הסוחרים בכל הזמנים, גסי ליוורמור: "זה לא המחשבה אלה הישיבה".
את החלק השני של הסקירה אקדיש לצמד מעניין שנחשב חביב הסוחרים לטווח הארוך. מדובר בקרוס NZD/JPY או בקיצור הכלאה בין הניו- זילנדי ליין היפני.
מה שמעניין במטבע הוא הריבית אשר ניתן להרוויח בתמורה לקניית הצמד בנוסף להתחזקותו הצפויה. הריבית בניו זילנד עומדת על 8.5% בשנה. הריבית ביפן עומדת על 0.5% בשנה. הפרשי הריביות בין המטבעות עומד על 8% בשנה אותם יקבל הסוחר לחשבונו באופן יחסי למספר הימים אשר יחזיק בצמד. אם יחזיק חודש יקבל הסוחר "רק" 0.66% לערך שזה הרבה יותר ממה שמקבלים בכל בנק בארץ.
כמובן שהריבית אינה השיקול העיקרי להחזיק בצמד ודווקא העובדה שמהלך חד כלפי מעלה בפתח מעלה את כדאיות ההשקעה. איתות קניה לעסקה ארוכת טווח יתקבל בפריצת רמת ה 91.50 ולא לפני. אומנם לא נרכוש בתחתית אבל רמת הסיכון ופוטנציאל הרווח גדלים משמעותית.
בנוסף יש לציין שהמסחר במטח הינו ממנוף דהינו מסחר מבוסס בטחונות. התנודות במט"ח ביחס לשוק המניות קטנות יחסית ומדובר באחוזים בודדים בטווח של חודשים. לכן חברות המט"ח דורשות רק בטחונות לעסקה ושאר הסכום ניתן כ"הלוואה" קצרת טווח למשך זמן העסקה.
נניח ובחשבוני 1000 דולר בטחונות אוכל לקבל מינוף של 1:100 ולפתוח עסקה של 100,000 דולר. אז יעמוד חשבוני על אחוז אחד בטחונות וכל תנועה של אחוז כלפי מעלה תכפיל את הוני העצמי. לעומת זאת כל תנודה של אחוז כלפי מטה תגרום להפסד הביטחונות אך לעולם לא יותר מהם. ההפסד קבוע מראש וידוע.
כמובן שסוחר נבון מחשב פוטנציאל רווח והפסד ואף פעם לא יסכן 1000 דולר במטרה להרוויח 1000 דולר. יחס רווח הפסד נכון הוא 1:3, דהינו נסכן 300 דולר בהנחה ופוטנציאל הרווח עומד על 1000 דולר.הדבר יספק תזרים מזומנים חיובי לאורך זמן וגם אם הפסדנו בעסקה או שניים, השלישית תקזז את ההפסד ותשאיר אפילו רווח נאה בחשבון.
אז אם נסכם את הכתוב בפסקאות האחרונות נוכל לקבוע שמהלך חד צפוי בצמד ולמרות שהתנודות הן באחוזים בודדים ניתן לפתוח עסקאות גדולות בהרבה מהוננו העצמי. המשמעות שגם תנועה של אחוזים בודדים בשער המטבע עשויה לספק רווח של אלפי דולרים לסוחר הנבון. בנוסף נהנה מריבית יפה הניתנת גם היא על סכום העסקה לאחר המינוף ולכן 0.66% בחודש על עסקה של 100,000 דולר שווים כמה מאות דולרים. ונזכור שהסכום אותו היינו צריכים "להביא מהבית" יכול להיות רק 1000 דולר.
*הערה קטנה לסיום. ניתוח מטבעות אלה אינו בגדר המלצה לפעולה כלשהי. סוחר ללא ידע או אסטרטגיית מסחר ברורה הכוללת מיקום הוראות לבלימת הפסד, מוטב שיתייעץ עם גורם מוסמך לפני ביצוע פעולה.