בנק ישראל: מערכת הבנקאות צריכה להשתפר משמעותית כדי להגיע לממוצע ה-OECD

יחס ההון לרכיבי הסיכון, עמד בישראל בשנת 2005 על 10.7% בלבד בהשוואה ל-12.2% בממוצע במדינות OECD, והגיע למקום ה-19 מתוך 23 מדינות
רויטל תפילין |

השוואה של בנק ישראל בין מדינתנו הקטנטונת למדינות ה-OECD באינדיקאטורים ליציבות פיננסית מצאה, כי מערכת הבנקאות בישראל צריכה להשתפר משמעותית כדי להגיע לממוצע של מדינות ה-OECD, זאת למרות שיפור קל בשנת 2006. בבנק ישראל מקווים, כי שיפור זה ימשך באופן שיתרום להגברת העמידות של הבנקים בפני זעזועים.

בבנק ציינו, כי שני התחומים החשובים ביותר בהערכת יציבות הבנקים הם הלימות ההון והחובות הבעייתיים. האינדיקאטור המוביל להלימות ההון הוא יחס ההון לרכיבי הסיכון, המודד את כושרם של הבנקים לספוג הפסדים בעת התממשות של סיכוני אשראי, עמד בישראל על 10.7% בלבד בהשוואה ל-12.2% בממוצע במדינות OECD.

האינדיקאטור המדווח להערכת החובות הבעייתיים הוא שיעור החובות שאינם נושאים הכנסה מתוך יתרת האשראי - עמד בישראל על רמה דומה לממוצע במדינות 2.3%. אולם, כשמודדים את החובות הבעייתיים בישראל בהגדרה רחבה יותר, הכוללת גם את החובות בפיגור זמני, שיעורן מהאשראי הגיע ל-3.1%.

לסיכום, דירוג המערכת הבנקאית על פי אינדיקאטורים ליציבות פיננסית: ביחס ההון לרכיבי הסיכון, מערכת הבנקאות של ישראל הייתה מדורגת ב-2005 במקום ה-19 מתוך 23 מדינות OECD; בשיעור החובות הבעייתיים שאינם נושאים הכנסה ישראל הייתה מדורגת במקום ה-14 מ-22 מדינותOECD לעומת זאת, בהיקף החשיפה נטו לשער החליפין ישראל הייתה מדורגת במקום הרביעי מ-20 מדינות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה