פועלים: בז"ן נסחרת בדיסקאונט של כ-22.5%
בנק הפועלים מתחיל לסקר את מניית בז"ן (בזן ), עם המלצת תשואת יתר, במחיר יעד של 3.88 שקל וברמת סיכון בינונית ומגדיר את החברה כ"מרכזית מאוד בכלכלה הישראלית", על אף שהיא פועלת בסביבה תנודתית.
שם המשחק בתעשיית הנפט והזיקוק היה ונותר מרווח הזיקוק, אשר מכתיב את תוצאות החברה, אומרים ביחידת המחקר של הבנק ומוסיפים, כי הם צופים המשך עלייה במרווחי בז"ן לצד התייעלות תפעולית שבאה לידי ביטויי בשידרוג המתקנים ויצור סל מוצרים בעל ערך גבוה יותר.
מוצרי בז"ן מהווים את חומרי הגלם לתעשיות הדלק, הפלסטיקה, הגז, האספלט לכבישים ועוד. החברה נמצאת בשליטת החברה לישראל (כ-44.2%) ופטרוליום (13.4%) ופועלת ב-3 מגזרים עיקריים: תחום הזיקוק, תחום הפולימרים ותחום הארומטים. כמו כן, לחברה פעילויות נוספות בחברות מוחזקות, בעיקר בתחום הביוכימיה ושירותים לתעשיית הנפט, כאשר מפעלי חברות הבנות מהווים מפעלי המשך למתקני החברה.
בפועלים אומרים, שבז"ן הינו אחד מבתי הזיקוק הגדולים במזרח אגן הים התיכון, המשמש בישראל כמעט כמונופול לאור העובדה, כי בית הזיקוק אשדוד (בז"א), שבבעלות חברת פז, הפסיק כמעט לחלוטין את אספקת הבנזין לחברות הדלק בישראל והקושי הכרוך בהקמת בית זיקוק, מהווה מגן מפני כניסת מתחרים חדשים. המשק הישראלי, ובפרט משק הדלק, מאופיין ככלכלת א"י, דבר אשר מייקר את יבוא התזקיקים מחו"ל ומחזק את מעמדה המונופוליסטי של החברה.
בפועלים מציינים, כי המאזן של בז"ן רגיש מאוד למחירי האנרגיה וכנגד החברה והחברות המאוחדות עומדות מספר תביעות משפטיות, אשר מרביתן, בגין זיהום אויר לצד תביעות בגין נזקי גוף ורכוש. בעקבות הרפורמה במשק הדלק, קיימות עדיין לא מעט מגבלות רגולטוריות, בדגש על זיהום אויר ופינוי שפכים, שימוש וטיפול בחומרים מסוכנים.