81% ממנהלי קרנות הון סיכון סבורים כי חברות ישראליות יוצאות מוקדם מדי להנפקה בנאסד"ק

הרקע להערכה זו הוא העובדה שמניות רוב החברות שהנפיקו בנאסד"ק ירדו מתחת למחיר המניה בעת ההנפקה", אמר אשר מכלוביץ, ראש מגזר ההיי-טק בפירמה. הסקר אף חשף, כי מנהלי הקרנות מודאגים מהמצב הכלכלי יותר מבכל תקופה אחרת בשנים האחרונות

81% ממנהלי קרנות הון סיכון סבורים, כי חברות ישראליות נוטות לצאת מוקדם מדי להנפקה ראשונית בבורסת נאסד"ק - כך עולה מסקר ה-VC Indicator הרבעוני, שפרסמה ביום ד' האחרון פירמת ראיית החשבון והייעוץ דלויט בריטמן אלמגור. 38% מהמשיבים לסקר, שנערך בקרב מנהלי קרנות הון סיכון ברבעון השלישי של 2007, צופים כי שלוש חברות או יותר יונפקו, ואילו 18% סבורים, כי לכל היותר תונפק חברה חדשה אחת עד סוף שנת 2007. 44% ממנהלי ההקרנות צופים, כי שתי חברות ישראליות יונפקו בנאסד"ק עד סוף השנה. 38% צופים, כי שלוש חברות או יותר יונפקו, ואילו 18% סבורים, כי לכל היותר תונפק חברה חדשה אחת עד סוף שנת 2007.

רו"ח אשר מכלוביץ, ראש מגזר ההיי-טק בדלויט בריטמן אלמגור, מציין כי "מניותיהן של רוב החברות הישראליות שהנפיקו השנה בנאסד"ק ירדו אל מתחת למחיר המניה בעת ההנפקה הראשונית. מכאן נובעת תשובתם של מנהלי הקרנות, כי חברות רצות להנפיק בנאסד"ק מוקדם מדי. תנאי שוק טובים להנפקות ראשוניות (IPO), כגון תיאבון להנפקות חדשות ועניין בתחום שבו פועלת החברה, אינם מספיקים. הסטוריה של עליה בהכנסות, רווחיות והיכולת לספק תחזיות מבטיחות ולעמוד בהן, הם הנושאים החשובים שחברה צריכה לבחון לפני שהיא בוחרת לצאת להנפקה ראשונית בנאסד"ק".

רק 12% ממנהלי הקרנות סבורים, כי אנו נמצאים בעיצומה של בועת אינטרנט חדשה. זאת, לעומת 20% שחשבו כך ברבעון הקודם ו-38% שחשבו כך ברבעון הראשון ב-2007. בד בבד עם התחזקות הסברה, כי אין בועה חדשה נחלשות גם הציפיות להתחזקות ההשקעות בתחום. למרות שההתעניינות בתחום השקעות האינטרנט נרגעת, הוא עדיין תחום חם: 51% ממנהלי הקרנות סבורים, כי מספר העסקאות בתחום ימשיך לגדול בחצי השנה הקרובה.

כמו כן נמצא בסקר, כי 33% מאנשי ההון סיכון צופים, כי המצב הכלכלי בישראל יורע בחצי השנה הקרובה. רק 17% סבורים כי המצב הכלכלי ישתפר, ואילו 50% סבורים, כי המצב הכלכלי יישאר יציב בששת החודשים הבאים. מדובר בשינוי דרמטי לעומת התוצאות ברבעון שעבר, אז סברו 49% שהמצב ישתפר (לעומת 17% ברבעון השלישי) ורק 6% חשבו שהמצב יורע (לעומת 33% ברבעון השלישי).

מכלוביץ אמר, כי תוצאות אלו מעוררות דאגה משום שאלו הן התוצאות הפסימיות ביותר שמציג הסקר של דלויט בריטמן אלמגור מזה חמש שנים. "הפעם האחרונה שאנשי הקרנות היו מודאגים יותר מהמצב הכלכלי הייתה בתחילת שנת 2003", הוסיף מכלוביץ.

בקרנות הישראליות סבורים, כי שתי הסיבות העיקריות שמונעות מקרנות הון סיכון זרות להשקיע בישראל הן קושי בהשגת אקזיטים מוצלחים (65% מהמשיבים) ומחסור בעסקאות איכותיות שמתאימות לפרופיל ההשקעה (32% מהמשיבים). מתברר שבקרנות הזרות מציינים דווקא שתי סיבות עיקריות שונות. מסקר גלובלי שערכה השנה דלויט באמריקה, אירופה ואסיה עלה, כי אי יציבות פוליטית (37% מהמשיבים הזרים) וחשש לביטחון האישי (32% מהמשיבים הזרים) הן הסיבות המובילות שמונעות מקרנות הון סיכון זרות להשקיע בישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה