שוק האופציות: האם זהו תחילתו של ראלי סוף השנה?

השבוע אנו חוזרים לשגרת מסחר רגילה, ללא הסכנות של שבוע הפקיעה. עידו סמואל מספק את האסטרטגיות המתאימות שיעזרו לנו לעבור את השבוע
עידו סמואל |

שבוע הפקיעה שעבר עלינו לטובה השאיר אחריו מן הסתם, תהיות רבות בקרב הסוחרים. היה זה אחד מהשבועות התנודתיים ביותר שידעה הבורסה שלנו בתקופה האחרונה – הוא נפתח בירידה של 1.5%, עבר לעליות חדות של 2%, חזר וירד וביום הפקיעה שב לעלות בעוצמה. מי שחשב שהנה מגיעה תנועה מגמתית לכיוון מסוים – טעה. מילת המפתח בשבוע האחרון הייתה תנודתיות, וסוחרי מעו"ף מנוסים יכולים היו לנצל זאת להפקת רווחים נאים במיוחד. השבוע אנו חוזרים לשגרת מסחר רגילה, ללא הסכנות של שבוע הפקיעה. מה עלינו לעשות?

בשבוע שעבר הערכנו כי למרות שמגמת הבורסה היא מעלה ללא צל של ספק, הצירוף של שבוע פקיעת האופציות לחודש אוקטובר ועיצומה של עונת הדוחות בוול-סטריט עלולים לקלקל את התכניות לאופטימיים בינינו, וכי רמת ה-1200 במדד המעו"ף לא תיכבש בקלות. בשל כך, בנינו אסטרטגיה שאת רווחיה נשיג באמצעות עליה בתנודתיות המדד. לאחר שחזינו ביום ראשון שעבר בירידה חזקה, אותה ליוו שני ימי עליות, יום של ירידה ויום של עליה (כמעט כולם בשינוי של מעל ל-1%) מסתבר שהתנודה אכן הגיעה, ובגדול. על ידי ניהול חכם של הפוזיציה (קניית אוכף ומכירת הקצוות) יכל סוחר מיומן להשיג מאות אחוזי רווח. גם סוחר מיומן פחות, שביצע את האסטרטגיה בתחילתו של יום ראשון ונשאר עמה לפקיעה השיג רווח נאה.

בשבוע הקרוב, אנו מעריכים כי משוכת רמת ה-1200 תישבר ביתר קלות לעומת שבוע הפקיעה. מדד הנאסד"ק שחזר לחיים ביום שישי האחרון והציג עליה של כמעט 2% יד ביד עם ירידת הדולר מרמת ה-4 שקל, יתנו את הרוח הגבית הדרושה לכך. המשקיעים בישראל וברחבי העולם כבר מגלמים הורדת ריבית של הבנק האמריקאי המרכזי ברבע אחוז לפחות, כאשר דוחות החברות הנסחרות בוול סטריט ממשיכים להראות צמיחה. לאלו החוששים שמחיר הנפט יעיב על המסחר מעבר לים, השווקים כבר מגלמים עליה של הזהב השחור לרמת ה-100 דולר, כך שעד רמה זו לא אמורות הבורסות השונות להגיב בשלילה על תנועה במחירי הנפט. הורדת ריבית ביום שני הקרוב, תיתן את האישור הסופי לתחילתו של ראלי סוף שנה.

במצב כזה, אנו מבצעים אסטרטגיה של מרווח עולה – קניה של אופציה מסוג קול על הכסף (1200), ומכירה בחסר של אופציית קול במדד 1230. עלותה של אסטרטגיה כזו היא 1400 שקל, כאשר פוטנציאל הרווח הוא 1600 שקל בחציית המדד את רמת 1230. יש לבצע סטופ לוס (קטיעת הפסד) בירידה של המדד מתחת לרמת 1198. ניתן לממש את האסטרטגיה לפני הפקיעה בחצייה של המדד את רמת 1240.

בנוסף לכך, ניתן גם לבצע אסטרטגיה מסוג "סולם" – אשר מורכבת מאותו מרווח עולה, בתוספת של מכירה בחסר של קול 1250. אסטרטגיה זו מקטינה את הסיכון והחשיפה, ומשפרת משמעותית את נקודות האיזון. בנוסף, מכירה בחסר של האופציה הנוספת מסייעת לנו במידה והעלייה במדד תלווה בשחיקה של סטיות התקן. במקרה של עליה חדה במיוחד, של 8% ומעלה, דרוש ידע וניסיון בניהול של הפוזיציה.

לסיכום, כפי שאנו תמיד שבים ומזכירים, חשוב מאוד לסחור עם המגמה. נכון לעכשיו המגמה עודנה מגמה עולה, כאשר הדשדוש שבין 1160-1200 נראה כעת, רק כנקודת מנוחה בדרך לשיאים חדשים. הרצון לשפר תשואות בקרב הגופים המוסדיים הגדולים לכשעצמו עשוי להוביל את המדד מעלה. נרחיב על כך בסקירה הבאה.

**חשוב לציין כי תחום המסחר בנגזרים מוגדר כבעל סיכון מיוחד, ואינו מומלץ למשקיעים חסרי ניסיון וידע. יש לרכוש השכלה מתאימה טרם ביצוע כניסה לשוק תנודתי כמו זה.

*הכותב, עידו סמואל, הוא בעלים ויו"ר של חברת ברוקרטוב במתמחה בשירותי מסחר לבורסות השונות בארץ ובעולם ובלימוד פרקטי של שוק ההון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה