כדאיות ההשקעה בדולר האמריקאי
כמו שניתן לראות מהגרף השבועי המצורף, הדולר הקנדי התחזק בגל האחרון ממצב של 1.2 ועד 0.96. ירידה כזו, של כ-25% מתחילת השנה, מראה כמה הנטייה לברוח מן הדולר האמריקאי לכיוון דברים "אמיתיים" הייתה ועודנה חזקה.
האינפלציה הדולרית בנפט וזהב עדיין לא מתבטאת בנתוני האינפלציה המדווחים בגלל כל מיני תרגילים בחישובי המדדים (למרות שמדד הספקים מבטא הרבה יותר את המגמה) אבל נראה שלא ייקח עוד הרבה זמן עד שהכלכלה העולמית תתחיל להראות סימני התמתנות כתוצאה מן העלייה ביוקר מוצרי היסוד והאנרגיה.
לסוחרים בינינו, נוכל לומר שהגענו כאן לסוג של קיצוניות אשר בדרך כלל מביאה לתגובת נגד בטווח המיידי או בינוני. אבל יש לזכור תמיד שאם הבנק המרכזי ימשיך להוריד את הריבית ובכך להקטין את כדאיות ההשקעה בדולר האמריקאי, נמשיך לראות עליה ואף עליה חדה וספקולטיבית בכל הדברים הממשיים וכהשתקפות שלהם, במטבעות הקשורות אליהם כמו הדולר הקנדי, הדולר האוסטרלי והמטבע הדרום אפריקאי.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.