ראש הקריאה הקטן בעולם

טכנולוגיה חדשה שפיתחה היטאצ'י מאפשרת לייצר כוננים קשיחים עם ראש הקריאה הקטן בעולם - ולאחסן מידע בנפח של 4 ג'יגה-בייט בכונן בנפח של 1 ג'יגה-בייט

היטאצ'י, המיוצגת בישראל על ידי קבוצת ח.י, פיתחה טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לייצר כוננים קשיחים עם ראש הקריאה הקטן בעולם - ולאחסן בכוננים קשיחים מידע בנפח גדול פי ארבעה. כך, לדוגמה, ניתן יהיה לאחסן מידע בנפח של 4 ג'יגה-בייט בכונן בנפח של 1 ג'יגה-בייט.

החוקרים של היטאצ'י הצליחו להקטין את ראש הקריאה בשיעור של יותר מפי שניים, וכך להשיג טווח קריאה של בין 30 ל-50 ננומטר - עובי קטן פי 2000 מחוט השערה. הטכנולוגיה החדשה, שנקראת CPP-GMR (ר"ת Current Perpendicular-to-the-Plane Giant MagnetoResistive), תוטמע בכוננים הקשיחים של היטאצ'י החל משנת 2009, ומלוא הפוטנציאל שלה ימוצה כבר בשנת 2011.

במהלך השנים האחרונות, צפיפות המידע על גבי כוננים קשיחים עלתה פי עשרה מבעבר. כתוצאה מכך, נאלצו המהנדסים לתכנן ראשי קריאה קטנים יותר - דבר שגרם לעומס רב על ראשי הקריאה ולתקלות רבות וטעויות קריאה בכוננים הקשיחים. בטכנולוגיה להקלטה אנכית מאוחסנים הנתונים בסדר אנכי, בניגוד לסדר האופקי המקובל כיום. בשיטת ההקלטה האנכית, המידע נכתב במנות קטנות יותר וכך נמנעות טעויות כתיבה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה