מגמה שלילית בבורסות העולם; האינפלציה בסין בשיא
1. מגמה שלילית ליוותה את המסחר אמש בארה"ב והבוקר במזרח. תוצאות משבר הסאב פריים וההפסדים האחרונים הקשורים בהלוואות הקשורות בנדל"ן של בנקים גדולים בארה"ב מוסיפים להעיב על שווקי המניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים בכלל.
2. יפן צמחה ברבעון השלישי ב- 0.6% ו- 2.6% שנתי, מעל תחזיות האנליסטים לאחר שנחלשה ברבעון השני ב-0.3%. הסיבה המרכזית לגידול זה היא התחזקות הצריכה הפרטית, על אף היחלשות בהתחלות הבניה. עם זאת, החליט הבנק המרכזי לא להעלות את הריבית בשל ירידה בהשקעות בנדל"ן והיחלשות היצוא, מחשש שאלו יעיבו על המשך הצמיחה.
3. האינפלציה בסין בחודש אוקטובר נמצאה בשיא של עשור, כאשר עלתה ב- 6.5% שנתי. טיפוס מתמשך במחירי המזון והאנרגיה ושכר עבודה גבוה הם הגורמים שאינם מאפשרים לבנק המרכזי לעמוד ביעד של 3% שקבע ואילצו אותו להעלות את הריבית מספר פעמים השנה. בסין מצפים להעלאת ריבית נוספת והמדד הסיני Xinhua נחלש ב- 2.5%.
4. אנגליה לא מצליחה להוריד את הריבית מגובה 5.75%, הנמצא בשיא של 6 שנים, מאחר ומחירי האנרגיה והמזון הגבוהים מרחיקים אותה מיעד האינפלציה, על אף התקררות מסוימת בצמיחה בהשפעתה של ארה"ב.
5. הדולר הקנדי והאוסטרלי מאבדים מערכם בימים האחרונים כתוצאה ממימושים בשווקי הסחורות, הנפט והזהב בשל הסנטימנט השלילי בשווקים הפיננסיים ואחרי שהממשל בקנדה הביע חשש כי התחזקות נוספת של המטבע תגרום להיחלשות היצוא. הדולר הקנדי נהנה השנה מהתחזקות של כ- 20% והדולר האוסטרלי בכ- 8%, בעיקר הודות לסייקל החיובי בשוק הסחורות.