ריבית על איגרות חוב - איך זה עובד?

גיא שקד - פרובידנס שוקי הון מועדי תשלום הריבית, מי זכאי לריבית ושאר חישובים

במרבית המקרים אגרות החוב משלמות ריבית תקופתית. ריבית קרויה גם קופון או תלוש. הריבית משולמת תמיד כשיעור מערכה הנקוב של אגרת החוב – 1 שקל ע.נ. ולא לפי מחירה בפועל. כך למשל קופון של 6% על 1000 אג"ח שמחירן בשוק 1100 שקל ייתן 60 שקל לברוטואיסט ו- 54 שקל למשקיע נטואיסט המשלם מס של 10%. הבורסה לני"ע מבצעת תיקון במחיר האג"ח על בסיס הקופון ששולם במונחי נטו. בדוגמא לעיל, בהנחת מס של 10% על הקופון יהיה מחיר האג"ח לאחר התיקון: 1046 = 1000*0.06*0.9 – 1100.

בתשלום ריבית חלים 3 מועדים: יום ה- COM בו כל מי שהחזיק באג"ח זכאי לקופון. יום ה- EX בו מי שקונה את האג"ח לא זכאי לקופון ויום התשלום בפועל, החל בתוך מספר ימים מיום ה- EX. בימים שממועד ה- EX ועד לתשלום הריבית האג"ח נסחרת עם הסימול ב"ת – בלי תלוש. יודגש כי עבור משקיע שהחזיק את האג"ח ביום ה- COM ומכר אותה ביום למחרת – ביום ה- EX תשולם הריבית. לחילופין, משקיע שמכר את האיגרת יום לפני יום ה- COM לא יקבל את הריבית. באג"ח קיים סיכון ריבית הנובע מחשיפה לשינויים במחיר האג"ח כתוצאה מעליית תשואה. המח"מ מצביע על רמת סיכון הריבית וככל שהמח"מ ארוך יותר כך סיכון הריבית גבוה יותר.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף* לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה