כך תשתמשו טוב יותר במערכת סופר ביזפורטל: טיפ מס' 6

הידעת כי במערכת הסופר ביזפורטל ישנם מחשבונים לחישוב אג"ח, מק"מ ונגזרים(מחשבון B&S).
יוסי פינק |

הידעת כי במערכת הסופר ביזפורטל ישנם מחשבונים לחישוב אג"ח, מק"מ ונגזרים(מחשבון B&S).

מחשבון אג"ח:

תוכנת סופר Bizportalמרכזת נתוני מסחר באג"ח בזמן אמת, לפי סוג אגרות החוב. כמו כן עבור כל אגרת חוב בנפרד מציגה המערכת נתונים מחושבים הכוללים: תשואות לפדיון (ברוטו ונטו להחזקה), מקדם תשואה, תשואות לפדיון ברוטו יחסי, פארי ברוטו, פארי נטו, מח"מ (DURATION) ברוטו/נטו, תאריכי פדיון הקרן, תשלומי הריבית וכן את דירוג חברת מעלות. בנוסף, מאפשרת המערכת לכל משתמש חישוב נתוני התשואות בהתאם לפרמטרים שונים על פי בחירתו.

פרמטרים לחישוב:

כניסה לתפריט חישוב -> פרמטרי תשואות אג"ח: חישוב נתוני איגרות החוב במערכת מתבסס על פרמטרים הכוללים: הנחות אינפלציה חודשיות ל- 12 החודשים הקרובים, תחזיות אינפלציה שנתיות, משקולות עונתיים, גובה עמלת קניה ומכירה, שערי חליפין וכן ריביות חזויות לחישוב גילונים, כפירים וגלבועים.

המערכת מאפשרת למשתמש לבצע חישובי תשואות על פי מספר תסריטים אפשריים:

סט חישוב – עפ"י פרמטרי קו מנחה סט חישוב - לפי מדד ידוע סט משתמש אישי (אינו מוגבל במספר).

כיצד נכנסים למחשבון: 1. יש לסמן תחילה את הנייר המבוקש (אג"ח / אג"ח להמרה). 2. את המחשבון ניתן לפתוח באמצעות המקש הימני של העכבר ולבחור באפשרות מחשבון, או לחילופין דרך התפריט הראשי תחת הכותרת חישוב – מחשבון אג"ח.

דו"ח מרכז על מחיר איגרת:

מחשבון האג"ח מאפשר ביצוע מכרז מחיר עבור אגרת חוב בודדת. לחיצה במחשבון על מכרז מביאה להצגת שערים תוך חישוב התשואות עבור כל שער ושער כאשר ברירת המחדל של הגבול עליון והגבול התחתון נקבעים כ +_ 1% משער הנוכחי של האיגרת. התשואות המחושבות בהתאם לשער הנוכחי מודגשות.

כמו כן ישנה אפשרות למשתמש להזין שער כגבול עליון ושער כגבול תחתון ובמרווחים אותם קובע המשתמש, לחיצה על חשב תביא לחישוב התשואות (ברוטו, נטו, יחסי) בהתאם לשערים שנקבעו.

מכרז תשואה:

מחשבון האג"ח מאפשר הזנה של תשואה לפדיון (ברוטו / נטו / יחסי) מבוקשת וקביעת השער בהתאם. לחישוב תשואה מבוקשת יש להזין את התשואה בחלון התשואה וללחוץ על החץ מימין לביצוע החישוב.

כל הכותרות

מחשבון אג"ח חדש לחישוב איגרת שטרם הונפקה:

המערכת מאפשרת למשתמש להזין נתוני איגרת חוב חדשה שטרם הונפקה בהתאם לפרמטרים אישיים שלו. הגישה למחשבון הריק אפשרית דרך לשונית – חישוב – מחשבון אג"ח.

1. וודא כי נייר ערך מסוג אג"ח אינו מסומן. 2. מתוך תפריט - חישוב – מחשבון אג"ח.

טיפול בנתונים שהוזנו במחשבון האג"ח.

מערכת סופר ביזפורטל מאפשרת למשתמש לטפל בנתונים שהוזנו במחשבון האג"ח. ניתן לבצע שמירה לחישוב שבוצע, ליצור חישוב חדש, למחוק חישובים קיימים או לשנות את שמם. הטיפול בנתונים מתבצע ע"י לחיצה על הכפתורים המופיעים בפס העליון של חלון מחשבון האג"ח.

מחשבון מק"מ – מלווה קצר מועד:

מחשבון המק"מ מאפשר חישובי תשואות לפדיון בהתאם לפרמטרים אישיים המוזנים על ידי המשתמש. (בהעדר פרמטרים אישיים יילקחו לצורך החישוב פרמטרי הבורסה כברירת המחדל). שינוי הפרמטרים במחשבון משפיעים על החישוב במחשבון בלבד, ואינם משנים את ערכי הפרמטרים במערכת.

כיצד נכנסים למחשבון:

3. יש לסמן תחילה את הנייר המבוקש. 4. את המחשבון ניתן לפתוח באמצעות המקש הימני של העכבר ולבחור באפשרות מחשבון, או לחילופין דרך התפריט הראשי תחת הכותרת חישוב – מחשבון מק"מ.

המחשבון מאפשר להתאים באופן אישי את הפרמטרים הבאים הנלקחים לצורך חישוב: שער נוכחי – מחיר נוכחי של המק"מ. תאריך פדיון – תאריך פדיון אחרון (המק"מ נסחר עד יומיים לפני הפדיון). ימים לפדיון - מספר הימים שנותרו עד למועד פדיון המק"מ. דמי משמרת – דמי המשמרת משולמים כל רבעון. (הם יכולים להגיע לשיעור של 0.5% לשנה). עמלת רכישה – עמלת הרכישה המרבית שבנק ישראל מתיר לחברי הבורסה היא בשיעור של 0.1% והיא אינה תלויה באורך תקופת ההחזקה במק"מ.

מחשבון BLACK& : SCHOLES

המחשבון S& B הינו כלי עזר ניתוחי בנושא כדאיות ההשקעה בתחום האופציות, המאפשר חישוב מחיר תיאורטי ונתונים מחושבים אחרים, עבור כל אופציה בהתאם לפרמטרים האישיים המוזנים על ידי המשתמש. (בהעדר פרמטרים אישיים יילקחו לצורך החישוב פרמטרי הבורסה כברירת המחדל). שינוי הפרמטרים במחשבון משפיעים על החישוב במחשבון בלבד, ואינם משנים את ערכי הפרמטרים במערכת. כיצד נכנסים למחשבון: 5. יש לסמן תחילה את הנייר המבוקש בזירת הנגזרים. 6. את המחשבון ניתן לפתוח באמצעות המקש הימני של העכבר ולבחור באפשרות מחשבון, או לחילופין דרך התפריט הראשי תחת הכותרת חישוב – מחשבון מעו"ף.

המחשבון מאפשר להתאים באופן אישי את הפרמטרים הבאים הנלקחים לצורך חישוב:

ערך נכס הבסיס – הנכס עליו כתובה האופציה. נכס הבסיס יכול להיות: מניות, מדדי מניות, מחירי סחורות , שערי חליפין, שערי ריבית וכו'. מחיר המימוש - מחיר בו מחזיק האופציה יוכל לממש את זכותו לקנות או למכור את נכס הבסיס. שער האופציה – שער נוכחי של האופציה/כתב האופציה. ימים למימוש – מספר הימים שנותרו עד למועד פקיעת האופציה. תאריך מימוש - מועד בו הזכות פוקעת. בבורסה ת"א מועד הפקיעה הוא יום שישי האחרון של בחודש המימוש. סטיית תקן - מחושבת על ידי הבורסה ומשתנה בתום כל יום המסחר. פרמיה – ערך הפרמיה משמש לחישוב ה – I.V, כדי להזין ערך פרמיה יש לאפס תחילה את שדה סטיית התקן. עם איפוס שדה זה, הסמן יעבור אוטומטית לשדה פרמיה. ריבית שקלית – הריבית השקלית הנהוגה במשק. ריבית חו"ל – באופציות שער מט"ח: ריבית המבטאת את היחס בין הריבית השקלית לבין ריבית נכס הבסיס. מכפיל - עבור אופציה על מדד המעו"ף/בנקים 100 ועבור אופציה על שער הדולר/אירו 10000. יחס פרמיה/מימוש – היחס בין שווי יחידה אחת של פרמיה לבין שווי יחידה של מחיר מימוש. באופציה על מדד המעו"ף/בנקים הפרמיה נקובה בש"ח, ולפיכך היחס הוא 1:1. לעומת זאת באופציה על שער הדולר/אירו הפרמיה נקובה בש"ח בעוד מחיר המימוש נקוב באגורות לפיכך היחס הוא 1:100 - עבור אופציה על מדד המעו"ף 1 ועבור אופציה על שער הדולר 0.01.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה