שוק המטבעות: התחזקות הדולר האמריקני עשויה להתחיל בקרוב!

השבוע מתאפיין המסחר בבלימה במגמת היחלשותו של הדולר כנגד רוב הצמדים בעולם. אם יבשילו התנאים אולי נחזה ב "לידתו" מחדש של הדולר המוכה
רובי סלם |

"בשבועות האחרונים עוקבים אנו אחרי טרייד לונג יורו-דולר... לאור ההתפתחויות בשבוע האחרון יהיה נכון להצמיד את ההוראה לבלימת הפסד ברמת ה-1.46.

רבים וטובים שואלים לאחרונה את שאלת השאלות. מה יעלה בגורלו של הדולר האמריקאי והאם המגמה העולמית האנטי דולרית צפויה להתהפך. אז התשובה הכנה והנכונה היא שאף אחד אינו יכול לדעת בוודאות נכון לנקודת הזמן הנוכחית מה יהיה. סוחר נבון יחיה את ההווה, לא יתעסק בחיזוי עתידות ומשאלות לב אלה ייצמד לעובדות וידע לנהל את הפוזיציות בחוכמה. סוחרים סבלניים שצברו רווחים נאים במהלך האחרון בו התחזק היורו כנגד הדולר כדאי ויעלו את ההוראה לבלימת הפסד לרמת ה 1.4780. כך ננעל רווחים שנצברו במשך שבועות ארוכים ונוכל להמתין על הגדר בסבלנות בזמן שהכסף בחשבוננו עד שתתבהר התמונה.

גם ככה מפולות לא מתרחשות ביום אחד ותמיד נוכל להחליף כיוון וליהנות מהירידות כשיגיעו גם אם לא נתפוס את השיא. אני תמיד בעד לשלם מחיר קצת פחות טוב בכניסה לעסקה בתמורה להגדלת הסיכוי באופן משמעותי.

מבחינת נתונים חשובים, ביום שישי 30.11 צפויים להתפרסם באירופה ובארה"ב מבול נתונים חשובים אשר חותמים את החודש האחרון ולכן חשיבותם רבה.

הנתון החשוב הראשון צפוי להתפרסם באירופה 12:00 שעון ישראל הינו התמ"ג. תוצר מקומי גולמי (תמ"ג) הנו המדד המקיף ביותר להערכת הפעילות הכלכלית. המדד מתפרסם בכל רבעון במונחים שנתיים והוא משקף את סך התפוקה הכלכלית. התוצאות עשויות להיות תנדותיות ולהשתנות מחודש לחודש, בעיקר בשל משתני המלאים והיצוא נטו. נתוני המכירות הסופיים (ללא מלאים) עשויים לסייע בזיהוי מגמות צמיחה מאחר והמלאים מייצגים סחורות שלא נמכרו ומלאים גבוהים עלולים להעלות את התמ"ג אך תוך כדי כך לסמן חולשה ולא עוצמה.

הצפי עומד על 2.6% ביחס לפרסום הקודם שעמד על 2.5%. יש לציין שכל פרסום מעל הצפי חיובי ליורו ושלילי לדולר. אולם לעיתים מגיב השוק הפוך מהפרסום ולכן כדאי לעקוב טכנית אחרי הגרפים ברמה התוך יומית ולבחון מהי מגמת הצמד בפועל לאור הפרסום.

מאוחר יותר באותו יום צפוי להתפרסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש של שיקגו. קיימים מספר סקרים אזוריים בארה"ב. הסקרים מתפרסמים ע"י הבנק המרכזי באזור או ע"י מכון מנהלי הרכש המקומי והם מתמקדים בעיקר בפעילות המגזר היצרני. חשיבותם של סקרים אלו נגזרת מראשוניותם (מועד הפרסום) ומחשיבות האזור הנסקר. סקר הבנק של פילדלפיה (The Philadelphia Fed's survey) הוא הראשון להתפרסם, כבר בשבוע השלישי של החודש הנסקר ומכאן חשיבותו. סקרים אחרים, קטנים יותר, מתפרסמים עד יום המסחר האחרון של החודש, אז מתפרסם מדד מנהלי הרכש של שיקגו. באמצעות הסקרים האזוריים ,בעיקר באמצעות סקר פילדלפיה וסקר שיקגו ניתן לחזות את מדד מנהלי הרכש הארצי.

במקרה הנוכחי הצפי עומד על 50.3 ביחס לפרסום קודם 49.7. חשוב לציין שהצפי חזק מהקודם ובמידה והתוצאה בפועל תהיה חזקה אף יותר עשוי המטבע האמריקאי להגיב בהתחזקות.

לסיכום, השבוע צפויה מגמת היחלשותו של הדולר האמריקאי להיבלם. אולם עדין לא בטוח שהמילה האחרונה נאמרה ולכן יש לנהוג בזהירות ולא לנסות לתפוס את הגל לפני שהוא מתחיל. במקרה הזה הסבלנות היא הנשק של החזק ולרוב בשוק זו לא המחשבה אלה ההמתנה שבזכותה מרווחים את הכסף הגדול.

*מאת-רובי סלם, מנהל תחום המט"ח במרכז להשכלה פיננסית, מקבוצת מטריקס.

**הערה קטנה לסיום. ניתוח מטבעות אלה אינו בגדר המלצה לפעולה כלשהי. סוחר ללא ידע או אסטרטגיית מסחר ברורה הכוללת מיקום הוראות לבלימת הפסד, מוטב שיתייעץ עם גורם מוסמך לפני ביצוע פעולה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה