שרגא ברוש: "המפעלים בארץ בורחים לחו"ל"
"הצמצום בתקציבי המו"פ, חיסול מסלול המענקים והתרסקות הדולר - מבריחים מפעלים לחו"ל". כך אמר הבוקר (ב') נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, לקראת הכנס השנתי "מו"פ 2008" של המדען הראשי בתמ"ת שיתקיים מחר (ג') בחיפה.
בשל כך, קורא ברוש לשרי האוצר והתמ"ת "לפטור את התעשיות המסורתיות מתשלום תמלוגים למדען לפחות ל-3 שנים ולתקצב את המלצות ועדת מקוב לקידום התעשייה המסורתית, כבר בתקציב 2008".
ברוש גילה, כי כיום ליותר מ-250 מפעלים ישנה פעילות ייצורית בחו"ל, כאשר המשמעות היא אובדן של כ-15-20 אלף מקומות עבודה במשק.
אחד הפתרונות למצב הנוכחי שמעלה ברוש הוא הגדלת תקציב המדען הראשי לשנת 2008 לסך של כ-2 מיליארד שקל, לעומת 1.2 מיליארד שקל בשנת 2007, ול-2.5 מיליארד שקל בשנת 2009, בהתאם לצרכים האמיתיים של המפעלים.
יצויין כי, בשנת 2008 ניתנה למדען הראשי תוספת תקציב של 160 מיליון שקל במסגרת הסכם רב שנתי, אך במקביל קוצץ תקציבו במעלה מ-150 מיליון שקל בקיצוצי הרוחב.
במידה ויימשך המצב הקיים, מזהיר ברוש, בעוד 10 שנים כ-45% מהתעשייה תייצר בחו"ל, על כל המשמעויות הנובעות מכך בתחום התעסוקה, צמיחת המשק והאבטלה והרחבה נוספת של הפערים החברתיים בישראל.
נשיא התאחדות התעשיינים מזהיר, כי ללא שדרוג טכנולוגי של התעשיות המסורתיות בהתערבות ממשלתית נהיה עדים למעבר מאסיבי של התעשיות המסורתיות למדינות העולם השלישי, המאופיינות בשכר עבודה נמוך, על כל המשמעויות החברתיות והתעסוקתיות הנובעות מכך.
בהתייחסו לתעשיית ההיי-טק בארץ אמר ברוש, כי "הענף יכול לשחק תפקיד מוביל אך לא קטר בודד, ולפיכך ישנה חשיבות רבה לשדרוג התעשייה המסורתית ולהשגת פריצת דרך משמעותית בכל הנוגע להשקעות מו"פ בענפים מסורתיים עתירי עבודה".