שוק המטבעות: תיקון לדולר, בטח לא היפוך מגמה !!!

הערכתנו משבוע שעבר שהדולר בדרך למטה עודנה בתוקף. וגם התחזקותו בימים האחרונים אינה סיבה למסיבה ובטח שלא מעידה על שינוי המגמה הכללית בשוק
רובי סלם |

"על פי הדינאמיקה בימים האחרונים נראה שהיורו ימשיך לטפס גם בשבועות הקרובים ואף בקרוב אולי נחזה בפריצת רמת ה 1.50 דולר ליורו אחד. ולכן הצעד החכם יהיה לחזור ולרכוש יורו ולמכור דולרים עם סטופ באזור רמת ה 1.46", 05.12.07.

התנהלות השוק בשבוע האחרון קטעה רצף מרשים של טריידים מוצלחים ורווחים. כזכור רכבנו על הצמד יורו דולר החל מרמת ה 1.43 ועד 1.48 – 500 פיפסים לערך.

בשבוע שעבר ניסיון לחזור לשוק נגמר בהפסד שנלקח בחשבון מבעוד מועד ונשאר יחסית קטן ביחס לרווחים שהצטברו בגל הגדול.

ככה זה בשוק המט"ח ובשוק המניות-מסחר וניהול סיכונים בתנאי אי ודאות. אף פעם אין 100% הצלחה וצריך לקחת בחשבון את אותם טרידים שלא יצליחו. סוחר נבון יקבל זאת בהבנה ויקפיד תמיד להצמיד הוראה לבלימת הפסד. בנוסף ישמור על יחס רווח הפסד של 1:3 כך שגם במקרה וירוויח רק ב 50% מעסקאותיו עדין יצא לאורך זמן ברווח אדיר.

גם בשוק המקומי התחזק הדולר כנגד השקל אבל גם במקרה הנוכחי הצפי הוא להמשך הירידות. גם מספר ימי עליות לא מספיקים על מנת לקבוע שהמגמה הכללית אכן התהפכה וכשהתיקון יסתיים נזכה לראות רמות נמוכות יותר.

כדי לקחת דברים בפרופורציה בשנת 2006 נסחר הדולר כנגד השקל ברמת ה 4.70. אז העריכו כולם שימשיך לכיוון ה 5 שקלים לדולר אחד. בתגובה החל המטבע בצלילת בז ולא נעצר עד כה-מהלך החלשות של 19.5% !!!

בימים האחרונים אמנם התחזק קצת הדולר אבל רק ב 3.66% מהשפל האחרון שנקבע ברמת 3.80. כל הסוחרים אשר ממהרים לפתוח את הבקבוקים ולחגוג הם אותם סוחרים אשר קנו את הדולר ברמות גבוהות הרבה יותר. אלה התפללו שמשהו משמיים יגאל אותם והדולר יחזור להתחזק. באופן אישי אני מכיר המון סוחרים שלא שרדו את הירידות וחשבונם המבוסס בטחונות לא שרד את הגל האחרון.

בכל מקרה מי שרגיל לסחור נגד המגמה ולהתפלל שמשהו יציל אותו, אולי יצא הפעם בשן ועין. לאורך זמן מסחר נגד המגמה גורם לפשיטת רגל וזה מניסיון ניתוח שביצעתי עוד כשהייתי דילר צעיר בחדר עסקאות על מאות חשבונות של סוחרים שפעלו נגד מגמת השוק.

מבחינת נתונים כלכליים חשובים, ביום חמישי 13.12 צפוי להתפרסם בארה"ב בשעה 15:30 שעון ישראל דו"ח דורשי דמי האבטלה החדשים. דו"ח זה מפרט את מספר העובדים שהגישו בקשה ראשונית לדמי אבטלה במהלך השבוע שחלף. (הדו"ח מצביע על מספר הפונים ולא על מספר המאושרים. אדם זכאי לדמי אבטלה אם הוא פוטר שלא מרצונו). האנליסטים נוטים לייחס חשיבות למדד שבועי זה מאחר ויש לו השלכות על דו"ח התעסוקה החודשי: עלייה במספר דורשי דמי האבטלה מעיד בד"כ על עלייה בפיטורים והחלשות שוק העבודה. מנגד, ירידה במספר דורשי דמי האבטלה מפורשת כעדות על שיפור במצב התעסוקה. במבט ראשון, השימוש בנתון זה (ככלי המודד את הפיטורים בפרקי זמן מסוימים) להערכת מצבו של שוק העבודה, נראה הגיוני. במקרים רבים, נתון זה אכן מלמד אותנו רבות על דו"ח התעסוקה הצפוי, אך במהלך השנים זכורים מקרים בהם דורשי דמי האבטלה הביאו לפירוש לא נכון של התעסוקה. בשורה התחתונה, דו"ח דורשי דמי האבטלה החדשים אינו נחשב לכלי אמין דיו להערכת השינויים החודשיים במספר המועסקים. התאימות הגבוהה ביותר בין דו"ח זה לדו"ח התעסוקה מושגת דווקא בתקופות של מיתון.

בשבוע שעבר עמד הנתון על 338,000 כאשר השבוע עומד הצפי על 335,000. הנתון אמור להיות חיובי לדולר ואולי יספק עוד קצת דלק להתחזקות הדולר כנגד רוב המטבעות בעולם.

אולם שוב, ההתחזקות הינה תיקון טכני זמני בלבד וברגע שתסתיים יחזור השוק להמשך מגמת החלשות הדולר ואף בעוצמות חזקות הרבה יותר.

*הערה קטנה לסיום. ניתוח מטבעות אלה אינו בגדר המלצה לפעולה כלשהי. סוחר ללא ידע או אסטרטגיית מסחר ברורה הכוללת מיקום הוראות לבלימת הפסד, מוטב שיתייעץ עם גורם מוסמך לפני ביצוע פעולה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה