בעלי עניין: גאידמק ממשיך להגדיל אחזקות באוסיף
עד לפני שבוע בלבד ניתן היה לראות על פי התנועות של בעלי העניין את ההתעניינות ההולכת וגוברת של חברת מעבר(ח) בחברת דרבן, אשר בשליטתו של אליעזר פישמן (54.08%) המשמש בה גם כיו"ר הדירקטוריון. עם זאת, כל ביצועי הרכישות של החברה מומשו כלא היו לאחר שבמעבר(ח) החליטו השבוע למכור את כל אחזקותיהם בדרבן.
חברת מעבר(ח) מימשה השבוע (ב') את מלוא אחזקותיה בדרבן בכך שמכרה 593,101 מניות בשער ממוצע של 27 שקל למניה ובהיקף כספי של כ-16 מיליון שקל. פעולה זאת נראית תמוהה לאור הרכישות הרבות אשר ביצעה במהלך השבועות האחרונים.
נזכיר, כי רק לפני שבוע דיווחנו על כך שביצעה רכישה של 36,500 מניות בשער ממוצע של 27.87 שקל ובהיקף כספי של כמיליון שקל. צעד זה לא היה הראשון במהלך אותה תקופה, שכן קודם לכן ב-16 בנובמבר דיווחנוכי החברה רכשה דאז במהלך שלושת ימי המסחר הראשונים של אותו השבוע 87,945 מניות בשער ממוצע של 23.99 שקל ובהיקף כספי של 2.1 מיליון שקל.
עם זאת, נראה כי חברת מעבר(ח) אינה היחידה אשר החליטה לממש אחזקותיה בחברה. אליעזר פישמן, בעל השליטה בחברה, מכר אף הוא מעט מאחזקותיו ונראה כי רונית פישמן החליטה להצטרף למסע המימושים לאחר שמכרה את מלוא אחזקותיה בדרבן.
אליעזר פישמן מכר השבוע (ב') 111,808 מניות, בשער ממוצע של 27 שקל ובהיקף כספי של 3 מיליון שקל ובכך הקטין אחזקותיו בחברה לשיעור של 53.86% מהון המניות. רונית פישמן אשר מימשה את מלוא אחזקותיה, מכרה 4,534 מניות בשער ממוצע של 27.04 שקל ובהיקף כספי של 122.6 אלף שקל.
כל הצעדים הנ"ל היו כמובן חלק מהמהלך להשארת החברה במדד ת"א-100. נכון להיום (ה'), בעלי המניות של דרבן מחזיקים ב-74.63% ממניות החברה ואילו הציבור מחזיק 25.37% מהמניות. בחודש האחרון מכרו בעלי המניות של דרבן כ-9.26% מהון המניות של החברה. חלק ניכר מהמכירה נעשה בעסקה של טאו עם דלק בעסקת החלפת מניות, בעסקה זו נמכרו כ- 1.9 מיליון מניות של דרבן.
גאידמק ממשיך להגדיל אחזקותיו בחברת הנדל"ן שבבעלותו
נראה כי גאידמק בעל השליטה בחברת אוסיף ממשיך להראות את חותמו בבורסה המקומית לאחר שהגדיל השבוע בימים א' ו-ב' את אחזקותיו בחברת הנדל"ן שבבעלותו. גאידמק רכש 67,800 מניות החברה בשער ממוצע של 158.2 שקל למניה ובהיקף כספי של כ-10.8 מיליון שקל. בכך הביא את שיעור אחזקותיו בחברה ל-64.07% מהון המניות.
ביום ד' שבוע שעבר, ב-5 בדצמבר דיווחנו, כי רכישת ארנסון על ידי אוסיף ב-145 מיליון עלולה להימצא במצב של חוסר ודאות. בחברת אוסיף סבורים כי קיים סיכון סביר שדרישות הבנקים בנושא הערבויות יסבו נזק משמעותי לחברה עד למצב בו יהיה עדיף לאוסיף לשלם את הפיצוי המוסכם בסך 17 מיליון שקל שנקבע בהסכם הרכישה. עקב זאת דיווחה החברה ביום ג' שעבר כי אין מקום להוסיף את נתוני הפרופורמה של א.ארנסון בדו"חות הכספיים לרבעון השלישי.
מניית אוסיף רושמת תהפוכות לא מעטות בבורסה המקומית. מניית החברה אשר הגיעה לרמת שיא של 273.4 שקל למניה ב-6 ליוני השנה רשמה צניחה חדה בשיעור של כ-55% עד לאמצע ספטמבר ומאז מנסה לתקן אם כי ללא הצלחה מרובה. המניה רשמה עליה של כ-27% עד לאמצע אוקטובר אולם נסוגה לאחר מכן לרמות השפל שבהן ביקרה חודש קודם לכן.
נראה, כי רמות השפל אשר נרשמו בתחילת חודש דצמבר נתמכו בצורה די איתנה על ידי המשקיעים שכן המניה רשמה במהלך החודש האחרון עליה נאה של כ-29%. אולם עליה זו אין בה כדי לעודד את המשקיעים אשר רכשו את המניה במהלך חודש יוני שכן מחיר המניה נכון לכתיבת שורות אלה נמוך בשיעור של כ-40% מאותן ימי הזוהר של המניה.
יצחק דנקנר מגדיל אחזקותיו בחברת הכימיקלים שבבעלותו
צעד של הבעת אמון ניתן היה לראות השבוע מצידו של יצחק דנקנר (אביו של נוחי דנקנר) אחד מבעלי העניין בחברת דור כימיקלים, העוסקת בייצור ושיווק פורמלין ונגזרותיו וכמו כן עוסקת בתחום הפלסטיקה בייצור ובשיווק יריעות פוליפרופילן. יצחק דנקנר רכש השבוע בימים ב' ו-ג' 824,772 מניות החברה בשער ממוצע של 6.37 שקל ובהיקף כספי של 5.32 מיליון שקל. בכך הביא את שיעור אחזקותיו בחברה ל-4.35% מהון המניות.
חברת דור כימיקלים הנסחרת בבורסה לפי שווי שוק של כ-223 מיליון שקל מרכזת מחזור מסחר ממוצע של 400 אלף שקל בחודש ורושמת תנודיות רבה. המשקיעים במניית החברה בשנה האחרונה מצויים במצב לא נעים של מניה הרושמת תנודתיות של עליות ומורדות אשר חוזרים על עצמם ללא כיוון ברור במהלך כל השנה. מניית החברה אמנם רשמה תשואה של 12.82% מתחילת השנה, אולם, תשואה עודפת של 17.5% במניה ניתן היה להשיג עם רכישתה מתחילת החודש הנוכחי בלבד.
נכון לכתיבת שורות אלו מחיר המניה בבורסה הינו 6.6 שקל הגבוה בשיעור של כ-3.5% ממחיר רכישת המניה בידי יצחק דנקנר. השאלה האם הרכישה האחרונה מהווה איתות קניה למניה או שמא הכניסה של בעלי העניין נעשתה בפיגור ולאחר עלייה שמיצתה את עצמה.