"אתם, אנשי ענף ה-IT, מובילים היום את הכלכלה של המדינה"
"אתם, אנשי ענף ה-IT הישראלי, מובילים היום את כלכלת המדינה. ענפי ההיי-טק למיניהם הם העתיד של המדינה. ישראל, אשר מבחינות רבות נחשבת למובילה בעולם, עושה זאת בזכות הענפים הללו שמוציאים שם טוב בעולם. להיי-טק הישראלי ול-IT בתוכו יש חלק ארי מהתוצר הלאומי הגולמי, ויש לכך חשיבות לכלל המשק הישראלי"; כך אמר שלשום (מוצ"ש) ח"כ בני אלון, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, שהיה דובר המפתח בטקס הכתרת הזוכים בתחרות מצטייני המיחשוב – ITAwards 2007, שנערך במרכז הכנסים אבניו, קריית שדה התעופה בהפקת קבוצת ThePeople. הטקס התקיים זו השנה החמישית ברציפות, בנוכחות יותר מ-750 איש - מבכירי צמרת קהילת ה-ICT הישראלי. את הטקס הנחה פלי הנמר, נשיא קבוצת ThePeople.
לדברי ח"כ אלון, "ועדת מדע וטכנולוגיה בכנסת שבראשותי, תפעל לעריכת 'קמפיין' לעידוד המודעות לחשיבות של ההיי-טק וה-IT בארץ. כבר פניתי לנשיא המדינה, שמעון פרס, על מנת לערוך מעין קמפיין, שיסביר את חשיבות ענף ה-IT ותרומתו לכלכלה הישראלית. אינני מרוצה מההשקעה של הממשלה במו"פ - ואפעל לשינוי התיקצוב בתחום".
לדברי ח"כ אלון, "קהיליית ה-ICT הישראלית מובילה היום את המדינה בהיבט הכלכלי שלה. המדינה החלה את התפתחותה הכלכלית עם ענפים בסיסיים וקונבנציונליים, דוגמת תיירות וחקלאות - אך עם כל החשיבות של ענפים ייחודיים אלו בישראל, בתל"ג הישראלי הם מייצגים רק אחוזים בודדים. אם נבחן את ה'רווחיות' של ההיי-טק אל מול ההשקעה הזעומה של המדינה בו, נראה כי זו השקעה מינימלית, שמניבה פירות יוצאים מן הכלל ולכן חשוב להמשיך ולדחוף את הענף. כמות ההכנסה העקיפה למדינת ישראל, הנובעת בזכות אותם ענפי היי-טק וטכנולוגית המידע שאתם עוסקים בהם – היא עצומה, שלא לומר משתוללת".
"לצערי, האזרחים במדינה אינם מודעים למצב זה, מעבר לבועה העוסקת בכך. אתם, אנשי ה-IT עוסקים בדברים החשובים, שהם המילה האחרונה, אולם לא כל הציבור מודע לכל הניואנסים, ראשי התיבות הלועזיים, והחשיבות של זה. אינני מרוצה ממיעוט החשיפה לה זוכה פעילות ההיי-טק וה-IT, הענף צריך לצאת מהבועה בה הוא נמצא", הוסיף ח"כ אלון.
לשאלת ThePeople, כיצד הוועדה שבראשותו יכולה לקדם את התיקצוב של המדינה במו"פ ובחברות הזנק, אמר ח"כ אלון כי "הוועדה תקדם את הנושא ככל שתוכל. אשתדל גם בישיבות הנוגעות לעניינים שוטפים לטפל בכך, וגם בעניינים ציבוריים אחרים. אדאג לכך שהאזרחים יהיו מודעים כי יש פה השפעה של פוליטיקאים - ולאלו יש השפעה על תקציב. אמנם מדובר בתקציבים פרטיים, אולם למרות זאת, המו"פ הממשלתי יכול לסייע כדי לקדם את התחום. כך, גם קרנות הון סיכון יכולות לתת דחיפה. לוועדה שבראשותי יש קשר והשפעה למו"פ בכל הממשלה".
את הטקס פתח עו"ד אביב אלון, יו"ר חבר השופטים והיועץ המשפטי של התחרות, שאמר כי "הערב הוא הפניית זרקור כדי להתרשם מן היוזמה, הדמיון, ההתמדה והאתגר בפיתוח ודחיפת טכנולוגיות המידע מעבר לגבולות הידועים". לדבריו, השנה התמודדו המתחרים במסגרת 15 קטגוריות לשיפוט, וכי המגזרים השונים שהשתתפו בתחרות כללו, בין היתר, מועמדים מתחום הפיננסים, התעשייה, מסחר ושירותים, תקשורת, מידע, תחבורה, רשויות מקומיות, חינוך, ממשל ובטחון.
הוא ציין את תרומתם של 50 השופטים, "אשר נטלו חלק בהליך השיפוט בתחרות ובסך הכל הושקעו מאות שעות אדם בהליכי השיפוט השונים. חבר השופטים כלל מעיתונאים - חברי מערכת השבועון InformationWeek, יועצי טכנולוגיה, מומחי ניהול מערכות מידע, נציגי אקדמיה, עורכי-דין, רואי-חשבון ועוד". לדבריו, "בהליך השיפוט נפגשנו עם כ-150 מועמדים מתחומים רבים ומגוונים מיותר מ-100 ארגונים".