סבירות גבוהה לשווקים חיוביים, במרוץ אחרי תשואות
בעולם: הבנקים המרכזיים בארה"ב ובאירופה מזרימים כספים לשווקים במטרה למנוע את גלישת המשקים להאטה-מיתון ובכך מסמנים, כי למרות ה-"מילכוד המוניטרי", לפיו נדרשות העלאות ריבית כדי לדכא הלחצים האינפלציוניים מחד והורדות ריבית במטרה לחלץ את המשק מהאטה מאידך, סביר שה-Fed ימשיך בהפחתות הריבית גם במהלך 2008 – חדשות טובות לשווקים הפיננסים.
עלייה בתנודתיות שווקי המניות בארץ ובעולם: לנוכח ריבוי נתונים כלכליים סותרים ומורכבות תמונת המאקרו, במיוחד בארה"ב, צפויה עלייה ברמת התנודתיות בשווקים בעולם ולפיכך גם אצלנו.
בישראל: העלאת הריבית היום (0.25%) איננה סוף פסוק, למרות ש"איננו מתרגשים" מהתבטאויות בכירים לפיהן סביבת הריבית תתייצב ברמה גבוהה של 5%-5.5%. הרבה תלוי בהתנהגות השקל ובמחירי הסחורות וחומרי הגלם בעולם. למעט בתחום הנדל"ן, האינפלציה בישראל איננה "אינפלציה של ביקושים" ולפיכך רגישותה למחירי הסחורות בחו"ל ולשינויי מטבע בעולם הינה גבוהה.
נשמרת העדיפות לאפיק הצמוד בישראל, למרות שהציפיות האינפלציוניות "עלו מדרגה" לכ-2.5% בממוצע. לאור הלחצים האינפלציוניים נדרשת פרמיית סיכון גבוהה, מעבר לזו הגלומה כיום באפיק השקלי.
ב-2007 האינפלציה חרגה מהיעד (1%-3%) כשהדולר נחלש לעומת השקל בכ-7% ולפיכך אנו סבורים כי סיכון האינפלציה בישראל "עלה מדרגה" ויחד איתו גדלה גם האטרקטיביות של האפיק הצמוד ב-2008.
מח"מים: כשהריבית עולה והעקומים אינם תלולים מספיק, צריך להיזהר מה"ארוכים".
מח"מ צמוד מומלץ – בינוני, בעיקר כי התשואה בקצרים פחות אטרקטיבית בעוד רגישותם ל"הפתעות " במדדים הצפויים גבוהה מאוד.
מח"מ שקלי מומלץ – למרות Spread של 2% בהשוואה לאג"ח 10 שנים בארה"ב, יש להתרכז במח"מ קצר-בינוני (עד 3 שנים).
פוזיציה מומלצת:
אג"ח ומט"ח:
כ-35% מהתיק בשקלים, במח"מ ממוצע של כ-3 (ללא שינוי מההמלצה הקודמת). כ-60% מהתיק באג"ח צמוד, ממשלתי במח"מ בינוני, ובקונצרנים מדורגים גבוה (ללא שינוי מההמלצה הקודמת). כ-5% מט"ח, באג"ח קצר בעולם ובתשואות גבוהות משמעותית מישראל ובפיזור מטבעי רחב (ללא שינוי).
מניות – 75% מהחשיפה המקסימלית למניות אליה מוכן המשקיע להיחשף (ללא שינוי). עד 1/3 מהרכיב המנייתי בחו"ל (דגש על פיזור סקטוריאלי). יש עדיפות ל- Stock picking בהשוואה להשקעה במדדים עצמם (באמצעות תעודות סל או אופציות).
בחו"ל – יש לתת משקל חסר משמעותי לסקטורים בעלי חשיפה גבוהה לצרכן האמריקאי ומחזור כלכלי, לרבות נדל"ן, וחברות תעשייתיות. מומלץ להתרכז בסקטורים בעלי חשיפה נמוכה לצרכן האמריקאי ולמחזור הכלכלי: טלקום, היי-טק,תרופות, טכנולוגיה, מזון ותשתיות.
מאת: רונן אביגדור, מנכ"ל קרנות הנאמנות של מנורה-מבטחים
*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד