היין היפני בשפל של שבעה חודשים אל מול הדולר
"הסבירות להעלאת ריבית ביפן נמוכה עקב הדאגות מקצב הצמיחה הגלובלי", כך נמסחר מחדר העסקאות של פינוטק. שיעור הריבית ביפן הוא הנמוך ביותר מבין המדינות המתועשות ועומד על 0.5%, ריבית נמוכה זו מתמרצת לקיחת הלוואות ביין לטובת השקעה בתשואות גבוהות יותר מעבר לים, מסחר זה מכונה carry trade והוא תופס תאוצה בתקופה זו כשהיין מאבד מהאטרקטיביות שלו. "שמירה על יציבות בשוק המניות האמריקאי עשויה לשלוח את הצמד דולר/יין להיסחר סביב 118.0 בטווח של מס' חודשים", נמסר מפינוטק.
הדולר האמריקאי רושם ריבאונד של 4 שבועות כנגד מרבית המטבעות המובילים ובינהם האירו והסטרלינג. ההערכות בשווקים הן כי השטר הירוק ימשיך את מרוצו קדימה במהלך החודשים הקרובים. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.4415 אל מול האירו, סביב הרמות של 114.15 אל מול היין, וסביב הרמות של 1.9810 אל מול הסטרלינג.
היום צפוי מסחר דליל המאופיין כטכני בלבד, זאת לאור חג המתנות (Boxing day) בעקבותיו יסגרו השווקים הפיננסים באוסטרליה, הונג קונג ובריטניה. עפ"י הגישה הטכנית ניתן לנצל מסחר דליל המאופיין בתנודתיות נמוכה הן לעסקאות קצרות והן לארוכות טווח שכן רמת הסיכון יורדת.
דולר/שקל: המטבע הישראלי שומר על יציבות כנגד הדולר ונסחר בטווח צר מאוד סביב הרמות של 3.8790 ל-3.8860, בשל המסחר הדל עקב החגים כגון חג המולד וחג המתנות ברחבי העולם.
בתחילת השבוע נגיד הבנק המרכזי הישראלי, סטנלי פישר העלה לראשונה מזה שלושה חודשים את הריבית ברבע אחוז לרמה של 4.25% בכך הביא לביטול פערי הריביות בין ישראל לארה"ב. הסיבה העיקרית למדיניות המוניטרית השמרנית היא הלחצים האינפלציונים השוררים בישראל וכן בכדי להמשיך ולדגול ביעד האינפלציה שנקבע ע"י הבנק ונע בין 1% ל-3%. הדעה הרווחת בקרב האנליסטים כי האינפלציה תגיעה לרמה של 3.2% בממוצע והצפי ל12 החודשים הבאים עומד על ירידה באינפלציה לרמה של 2.7%. כמו כן, ציפיות השוק לשנה הקרובה כי הבנק המרכזי עשוי לעלות את הריבית במשק בעוד כ0.75%.
בנוסף, אמש ציין סטנלי פישר כי המשבר בשוק הפיננסי בארה"ב וגוש האירו עשוי להחריף בשנת 2008 לכן יש צורך מהותי להמשיך במדיניות הפיסקלית ושמירה על יציבות מחירים במשק הישראלי ביחד עם ניהול סיכונים זהיר. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 3.8860 אל מול הדולר.
נפט: הנפט רושם עליות מחירים על רקע עלייה במתיחות הגיאופוליטית סביב עירק וטורקיה. "השווקים נכנסו ל "עצבנות" מסויימת ולחץ הקניות דוחפים את מחירו של הנפט מעלה", כך נמסר מחדר העסקאות של פינוטק. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 94.60$ לחבית. יש לציין כי בשווקים מתגברות הספקולציות כי המחלקה לאנרגיה בארה"ב תודיע כי מלאי הנפט מצטמצם זה השבוע השישי ברציפות, התממשותו של תסריט זה עשוי להעניק לנפט רוח גבית נוספת.
זהב: המתכת הזהובה נסחרת בטווח צר מאוד, כאשר המשקיעים מתמקדים בביצועי הדולר האמריקאי אל מול האירו ומחירי הנפט בטווח הקצר. אמש התקיים חג המולד בארה"ב לכן לא נראתה תזוזה מהותית במסחר של הצמד אירו/דולר אשר נסחר ביציבות סביב הרמות של 1.4400. מבחינה טכנית רמת ההתנגדות המשמעותית עומדת על רמה של 820.00 דולר לאונקיה. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 815.55 דולר לאונקיה.