הדולר מנסה להרים ראש: מטפס 0.5% ל-3.827 שקלים

האירו מוסיף 0.5% לרמה של 5.627 שקל. פינוטק: יש לשים לב למהלכו של הדולר בזירה הגלובלית, כיוונו בעולם יקבע את מהלכו גם אל מול השטר הישראלי
שי טופז |

השקל נסחר בשעות הבוקר בהיחלשות אל מול העיקריים. הדולר מתחזק ב-0.54% לרמה של 3.8274 שקל, והאירו מוסיף 0.47% לרמה של 5.627 שקל.

מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי הירידות באחד העם והעלייה ברמת המתיחות הביטחונית יוצרים לחץ של מכירות על המטבע הישראלי. לאחר שסיים את השבוע סמוך לרמות השיא של 9 השנים האחרונות, נחלש מעט השקל אל מול הדולר כשאי הוודאות לגבי יכולתה של הכלכלה הישראלית להתמודד עם מיתון בארה"ב מתחזקת. מנגד, הצפיות להמשך קיצוצי ריבית בארה"ב, אשר יובילו לצמצום פער הריביות ואולי אף לעדיפות של ריבית בנק ישראל לראשונה מזה תקופה ארוכה, מעניקים תמיכה לשקל ועשויים להגביל את הפסדיו.

"יש לשים לב למהלכו של הדולר בזירה הגלובלית, כיוונו בעולם יקבע את מהלכו גם אל מול השטר הישראלי", מציינים בחדר המסחר של פינוטק.

הדולר התאושש משפל של 6 שבועות אליו צנח ביום שישי לאחר פירסום נתוני המשרות החדשות. הנתונים של יום שישי חיזקו את הספקולציות להורדות ריבית אגרסיביות על ידי הפד, כבר בפגישתם הקרובה, ועוררה גל של מכירות על השטר הירוק. אולם, חזרה מסוימת של הדולר לקראת סיום המסחר ביום שישי הביאה עם פתיחת המסחר באסיה להמשך קניות של הדולר.

העלייה באבטלה לרמה של 5% בליווי כמות נמוכה של משרות חדשות הגבירו את החששות שהכלכלה הגדולה בעולם נימצאת בדרך למיתון. אנליסטים חלוקים בדעתם האם ימשיך הדולר את הירידות או שמא קיצוץ חד בריבית יחזיר את הביטחון בכלכלה האמריקאית.

הין היפני ניחלש לאחר שמשקיעים יפנים הזרימו הון לטובת השקעות בנכסים בעלי תושאות גבוהה יותר מחוץ ליפן. לאחר המומנטום השלילי בשווקי המניות בזירה הגלובלית התחזק היין בצורה נירחבת על רקע סגירה של פוזיציות מכירה כנגד המטבע היפני. אולם, הציפיות להותרת הריבית ביפן ברמה של 0.5%, הנמוכה ביותר מבין המדינות המתועשות, מעודדת משקיעים יפנים להזרים את כספם אל מחוץ לגבולות המדינה בחפשם תשואות גבוהות יותר יותר.

המשקיעים ישאו עיניהם אל עבר פירסום נתוני גוש האירו למדד המחירים ליצרן. הצפי לעלייה נוספת במדד מחירים ליצרן מגביר את הלחצים האינפלציוניים ועשוי לתמוך בהתחזקותו של היורו. מנגד, פירסום האקלים העסקי וסנטימנט הצרכן צפויים להצביע על התחזקותה של האווירה הפסימית כלפי הכלכלה האירופית ולהכביד מעט על היורו.

זהב: חוזה העתידי על המתכת היקרה פותח את שבוע המסחר בירידות שערים ובכך ממשיך את הנפילות מסוף השבוע החולף. מחירי הסחורות עלו משמעותית בחודש האחרון והזהב בפרט המריא ביותר ב-10%. מהלך זה הוביל משקיעים רבים לסגור פוזיציות קניה ולממש רווחים, וכתוצאה מכך נירשמו ירידות במחיר הזהב. אי הוודאות בנוגע לשווקים הפיננסים, ההאטה הכלכלית בארה"ב אשר צפויה להמשיך ולהכביד על הדולר האמריקאי והמתיחות הגאופוליטית, עדיין מהווים אבן יסוד לתמיכה במחירי הזהב.

כל הכותרות

נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור השיל כוחו וסגר את יום שישי סביב הרמות של 97.91 דולר לחבית, זאת לאחר שהחוזה חצה את רמת ה-100 דולר לחבית ביום חמישי האחרון, שיא של כל הזמנים. הירידות נבעו בעיקר על רקע העליה החדה בנתוני האבטלה בארה"ב אשר הגדילה את דאגות המשקיעים כי התוצאה עשויה לקטין משמעותית את הביקושים לנפט. כמו כן, חזרה לשיגרה של נמל במקסיקו, אחת מהמדינות העיקריות ביצוא הנפט לצפון אמריקה, לאחר סגירתו למשך מספר ימים בשל מזג האוויר הקשה, הורידה את המתיחות ובכך תמכה בהמשכות המכירות על הזהב השחור.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה