חשש בעולם: כלכלת סין מידרדרת - ולא תוכל לאזן את ההאטה הכלכלית בארה"ב
כלכלת סין מתחילה להראות סימנים של התעייפות. סין, אשר צמחה בתקופה האחרונה בקצב המהיר מזה 13 שנה, מתחילה להגיב לפעולות הממשל מהחודשים האחרונים ועלולה בקרוב להאט את קצב צמיחתה.
במסגרת מלחמתו באינפלציה הגואה, נקט הממשל הסיני בשורה של פעולות, החל מהעלאות הריבית והקפאת מחירי המוצרים שבשליטתו וכלה בהגבלת האשראי וייסוף היואן (המטבע הלאומי של סין). בעקבות צעדים אלו, מתחילה הכלכלה להפגין סימנים של האטה, וזאת כאשר העודף המסחרי של סין מצטמצם ועתודות הכסף שלה יורדות.
החשש הוא שבעולם שבו הכלכלה הגדולה ביותר, ארה"ב, נמצאת על סף מיתון, ומשקיעים רבים סומכים על סין שתסיט את ההשפעה השלילית של ארה"ב, האטה כלכלית בסין עלולה להוות מכה משמעותית לכלכלה העולמית.
"הביקוש העולמי מידרדר, וסין עלולה לבצע מדיניות הידוק אגרסיבית מדי ולגרום להאטה כלכלית עולמית חריפה", מזהיר פרנק גונג, אנליסט בג'יי. פי. מורגן. "אם הבנק המרכזי בסין יעלה את הריבית יותר מדי, הדבר יפגע בביקוש הפנימי ויגביר את הסכנה לכלכלה כולה".
ראוי לציין כי הכלכלה הסינית עדיין רותחת. התמ"ג הסיני צמח ב-11.5% בשנה החולפת ותאם 17% לצמיחה הגלובלית (כמו ארה"ב). עם זאת, שעה שהאינפלציה עולה בקצב המהיר ביותר מזה 11 שנה, הבנק המרכזי יידרש לצעדים נוקשים יותר אשר עלולים, כאמור, להאט משמעותית את קצב הצמיחה.
פיל סאטל, כלכלן במוסד הפיננסי הבינלאומי בוושינגטון, אומר כי צעדיו של הממשל הסיני לקרר את האינפלציה לא הניבו עד כה פירות, אולם "כעת ישנה עדות לכך שצעדים אלו מתחילים להשפיע".