הדולר איבד עוד 0.4%: נגע ב-3.69 שקל
יום המסחר בשוק המט"ח התנהל היום בסימן המשך התחזקותו של השקל למול המטבעות העיקריים, כאשר הדולר ממשיך להתבוסס בשפל של 9.5 שנים על רקע מגמת היחלשותו בעולם לקראת החלטת הריבית בארה"ב ב-31 בינואר.
בשוק המט"ח העולמי, הדולר יורד למול 11 מתוך 16 המטבעות המובילים בעולם, וזאת על רקע ההערכות להורדת ריבית אגרסיבית בשיעור של 0.5% ואף 0.75% בידי הפדרל ריזרב. ג'ון קריאקופולוס, אסטרטג מט"ח בבנק National Australia, סבור כי "הציפיות להורדת ריבית אגרסיבית הם אלו שמחלישות את הדולר".
במקביל, ממתינים בארה"ב לפרסום שלל נתוני מאקרו חשובים, ובכללם נתוני המכירות הקמעונאיות בדצמבר ונתוני האינלפציה שיפורסמו היום ומחר (ד').
גם בארץ יפורסמו היום נתוני אינפלציה, כאשר בנק ישראל יפרסם את מדד המחירים לצרכן בחודש דצמבר, אשר צפוי לעלות ב-0.3%-0.5%. בשוק מעריכים כי גם במידה והמדד יחרוג כלפי מעלה, נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, לא יעלה את הריבית בסוף החודש, וזאת בשל היחלשות הדולר והצפי להורדת הריבית בארה"ב. (
שערו היציג של הדולר רשם ירידה של 0.37% לרמה של 3.711 שקלים. היורו היציג השיל 0.65% לרמה של 5.5144 שקלים.
פינוטק: העלאת ריבית של 0.25% מגולמת כבר בשוק
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי המטבע הישראלי ממשיך להפגין שריר ומתחזק כנגד הדולר האמריקני, כאשר הצמד נסחר ברמות שפל של 9.5 שנים.
הדולר ממשיך להיחלש כנגד היורו בעולם. ציפיות השוק לקיצוץ חד בריבית ה'פד' מחזקות את השקל. בפינוטק מדגישים, כי כבר מתחילת השנה השקל צובר רווחים ועלה ביותר מ-3% מול הדולר וזאת בהמשך לראלי של 10% בשנת 2007 על רקע ההיחלשות הגלובלית של הדולר בעולם.
נזכיר, כי בנק ישראל העלה את הריבית ב-0.25% בדצמבר האחרון לרמה של 4.25% ונראה כי העלאה נוספת של 0.25% בחודש זה כבר מגולמת בשוק. רמת התמיכה הבאה של המטבע האמריקני הינה ברמה של 3.65 שקלים.
כמה מהבנקים הגדולים בוול סטריט יפרסמו את דוחות הכספיים במהלך השבוע, החל מסיטיגרופ שתדווח היום. הסוחרים ימתינו בכיליון עיניים לנתונים הללו, אשר יהוו אינדיקציה מהותית עד כמה משבר האשראי חריף ועד כמה הוא מעלה את הסיכויים להמשך ההיחלשות הכלכלית במשק האמריקני.
פורקסיארד: השוק בארה"ב עבר מתמחור הפחתת ריבית של 0.25% להפחתה של 0.75%
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר, כי המסחר במטבע חוץ מתאפיין גם היום בהמשך מגמת הפיחות של הדולר אל מול השקל לאחר שאמש נרשם הדולר היציג על שפל היסטורי המשיך הדולר להיסחר כנגד השקל בירידה לרמת שפל נוספת. נשים לב שמתחילת שנת 2008 נרשמה ירידה של כ- 3.8% בשער הדולר כנגד השקל לאחר שעוד בשנת 2007 איבד השטר הירוק כ-10% מערכו אל מול השקל.
נראה כי השוק כבר מגלם ציפייה להעלאת ריבית על ידי הנגיד פישר ב-27 לחודש על ידי ההתחזקות האחרונה שחווה השקל.
בנוסף נראה כי הערכות בדבר הצטרפות מוקדמת של ישראל למדינות ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה גלובלי כלכלי והתפתחותי) מובילה אף היא להמשך התחזקות המטבע המקומי לעומת הדולר והאירו.
בארה"ב, מציינים בפורקסיארד, עבר השוק בשבועות האחרונים מתמחור של הפחתת ריבית של 0.25% להפחתה של 0.75% בסוף החודש למרות שכרגע מדובר בהפחתה מקסימאלית של כ-0.5%.
הבנק הפדראלי הפך לדובי יותר ויותר מחשש שהבעיות בשוק הדיור והתעסוקה גלשו להוצאות הצרכנים. המכירות של רשתות השיווק בחודש שעבר היו חלשות ודוח ההכנסות של Target אכזב את וול סטריט, אך יחד עם זאת, המכירות הקמעונאיות של דצמבר, אשר כוללות את ההוצאות במהלך החגים היו לא רעות יחסית.
בנוסף, התחזית לצמיחה של 0.1% היא נמוכה מאוד, ומשמעות הדבר שלא יידרש הרבה כדי לעבור את התחזיות הפסימיות של השוק. אם הנתון יהיה חזק מהצפוי, עשויה להיות התאוששות משמעותית של הדולר מפאת הסנטימנט הקיצוני שלילי.