מי ישלוט בענקיות הפיננסים האמריקניות בתום משבר האשראי? תלוי בהיקף המחיקות

המחיקות האדירות של סקטור הפיננסים בארה"ב יוצרות מצב חסר תקדים בו קרנות השקעה ממדינות ערב ואסיה מספחות לעצמן חלקים הולכים וגדלים מהגופים הפיננסים בארה"ב. עד כה אוחזות קרנות השקעה אלה ב-59 מיליארד דולר
שהם לוי |

משבר האשראי מסתבר יצר מצב חסר תקדים בכלכלה האמריקנית. בעוד הכלכלנים הבכירים בארה"ב עוסקים בשאלת המיתון מידי יום, מתרחשת מתחת לאפם תופעה מדאיגה כשלעצמה: האזרחים האמריקנים מנושלים מנכסיהם. אלה נרכשים על ידיד גופי השקעה הזרים. במקרים רבים מדובר במדינות ערב שמנצלות את הזמנות הפז שניכרת בדרכם ורוכשים עוד מענקיות הפיננסים המדדמות.

סיטיגרופ, ומריל לינץ' שני הגופים הפיננסים הגדולים בארה"ב פנו למשקיעים חיצוניים זו הפעם השנייה בכדי להעלות את מרכיב ההון העצמי שלהם לאחר הפגיעה שנגרמה להם ממשבר האשראי.

סיטיגרופ, הבנק הגדול בארה"ב, קיבל הזרמה של 14.5 מיליארד דולר ממשקיעים חיצוניים, כולל את ממשלות סינגפור כווית, יושב הראש הקודם של הבנק Sanford Weill, והנסיך הסעודי Alwaleed bin Talal, כך דיווחה היום החברה הניו יורקית בהצהרה רשמית.

מריל לינץ' פירמת הברוקראג' הגדולה בארה"ב, קיבלה 6.6 מיליארד דולר מקבוצת משקיעים המבוססת על קרן ההשקעות Tokyo-based Mizuho Financial, קרן השקעות נוספת מכווית ו- Korean Investment Corp.

עד כה, הוזרמו לבנקים בארה"ב לא פחות מ-59 מיליארד דולר, הרוב על ידי משקיעים מהמזרח התיכון ואסיה, זאת במטרה לייצב את המאזנים שלהם. הפגיעה עד כה בגופים הפיננסים התבטאה במחיקות של יותר מ-100 מיליארד דולר כתוצאה מירידת ערכן של ההלוואות הסאב-פריים. סיטיגרופ לבדה קיבלה הזרמה של 7.5 מיליארד דולר ממשלת אבו-דאבי. פירמת הברוקראג' מריל לינץ' קיבלה סיוע של 5.6 מיליארד דולר בחודש שעבר מגופים בסינגפור, או קרן ההשקעות Singapore's Temasek Holdings.

"הסיבה היחידה שהבנקים מגייסים הון מהמזרח התיכון ואסיה טמונה בעובדה שאלה המקומות היחידים עם עודף הון להזרמה," אומר ג'ון פישר, שנוטל חלק בניהול נכסים מעבר לים בשווי של 22 מיליארד דולר בקרן ניהול הנכסים Minneapolis, שמחזיקה במניותיה של סיטיגרופ ומריל לינץ'.

כל הכותרות

המחיקות העצומות הפחיתו את יחס החוב להון העצמי הנדרש לחברות הענק המכונות Tier 1, הגורמים הרגולטורים אוכפים באדיקות את יחס החוב להון העצמי בגופים הגדולים על מנת שיוכל לעמוד בתהחייבויות הפיננסיות שנטל על עצמו. עם הזרמת הכספים היום עומד יחס ה- Tier 1על 8.2% כך הודיעה סיטיגרופ, שהוא מעבר ליחס נדרש של 7.5%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה