כלכלני פריזמה: "בשוק היום קיים דמיון רב למיתון של 1991"

עוד אומרים בבית ההשקעות: "התמקדות השווקים בחדשות שליליות והתעלמותם המוחלטת מהחדשות החיוביות מחזקת את הערכתנו - השווקים הפיננסיים נכנסו לשלב ה'פאניקה' וזה שלב קצר קצר טווח"
יוסי פינק |

על רקע חוסר הודאות בשוקי ההון בעולם, כלכלני בית ההשקעות פריזמה דווקא רואים תבנית ברורה. "אנו מוצאים דמיון רב בין התקופה הנוכחית למיתון של תחילת שנות ה-90. בתחילת שנות ה-90, שוק המניות עבר תקופה קשה במהלך החודשים יולי 90 עד ינואר 91, אך הורדת ריבית הפד ופעילות הרכישות בענף הפיננסי הובילו, בסופו של דבר, לפתרון המשבר ולעליות חדות במהלך שנת 1991. לאור הדמיון הרב בין המשברים, וההבדלים שפועלים בעיקר לטובת התקופה הנוכחית (כגון הפעילות החזקה בעולם), אנו מאמינים כי תרחיש זה עשוי לחזור על עצמו גם הפעם". עוד אומרים בפריזמה, "הסנטימנט השלילי עלול ללוות אותנו בתקופה זו של הדו"חות, אך להערכתנו לא לאורך זמן, שכן אנו מאמינים, כי השוק מגלם צפי להאטה חריפה. התמקדות השווקים בחדשות שליליות והתעלמותם המוחלטת מהחדשות החיוביות מחזקת את הערכתנו, כי השווקים הפיננסיים נכנסו לשלב ה"פאניקה", אשר בהעדר זעזועים קיצוניים צפוי להיות קצר טווח. אנו ממשיכים להעריך כי המהלכים של עושי המדיניות והפעילות של הרכישות בשוק הפיננסי יובילו לפתרון המשבר ויחזירו את מגמת העליות לשוקי המניות.

באופן כללי אומרים בפריזמה, כי הצהרותיהם של בוש וברננקי בדבר חבילת סיוע והפחתת ריבית אגרסיבית לא הצליחו לאושש את השוק. בנוסף להצהרתו החוזרת של יו"ר הפד, בן ברננקי, כי הפד מוכן לנקוט בצעד משמעותי נוסף על מנת למנוע האטה חריפה של המשק האמריקאי, הנשיא בוש הודיע על חבילת סיוע בהיקף של כ-140 מיליארד דולר, לפחות כ-1% מהתוצר האמריקאי. חבילת התמריצים אשר תתמקד, ככל הנראה, בהקלות מס משמעותיות, עשויה למנוע ירידה חדה בצריכה הפרטית. ואולם, פרטי ההצעה עדיין אינם ידועים וקיים חשש לעיקוב הסיוע בעקבות אי הסכמה אפשרית בין הנשיא לבין הקונגרס.

עוד אומרים בפריזמה, כי ניראה כי השוק בוחר להתמקד בחצי הכוס הריקה, והפעם: אם הכלכלה צריכה סיוע- כנראה שהמצב קשה- אז מוכרים מניות. להערכתנו, ה"פאניקה" של השווקים תהיה קצרת טווח לאור השילוב של המדיניות המרחיבה הן במישור הפיסקאלי והן במישור המוניטארי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה