עבריין בניה בדרום הארץ נידון ל-10 חודשי מאסר בפועל

בנוסף ישלם הנאשם כ-140 אלף שקל למדינה שיוכל להמיר אותם ב-450 ימי מאסר נוספים. מנכ"ל משרד הפנים מוסר, כי "יש לזכור שבניה בלתי חוקית הינה עבירה על החוק ככל עבירה אחרת ובית המשפט נתן את הדין על כך"
ישראל הס |

בתאריך 17 בינואר 2008 גזר בית-המשפט השלום בבאר-שבע על עבריין בנייה את העונשים הבאים לאחר שהרשיע אותו בהקמת בניין ללא היתר ושימוש בו ובאי-קיום צו של בית המשפט אשר ציווה עליו להרוס את המבנה.

בגין העבירה של אי-ציות לצו-שיפוטי דן השופט את הנאשם לחמישה חודשי מאסר בפועל וכן הפעיל מאסר על תנאי לתקופה של 5 חודשים נוספים שהיה תלוי כנגד הנאשם. המאסר שירצה הנאשם בסה"כ הוא לתקופה של 10 חודשים. בנוסף נגזר על הנאשם מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים למשך שנתיים.

על הנאשם הוטל קנס של 80,000 שקל בגין הפרת הצו השיפוטי, קנס של 10,000 שקל בגין תוספת בנייה ללא היתר. ובנוסף מימש ביהמ"ש את ההתחייבות שנתן הנאשם בסכום של 50,000 שקל. סך הכל ישלם הנאשם למדינה 140,000 שקל או 450 ימי מאסר במקום סכום זה. הנאשם חויב לחתום על התחייבות נוספת בגובה 80,000 שקל ולהימנע מעבירות על-פי חוק התכנון והבנייה לתקופה של שנתיים.

ביהמ"ש חייב את הנאשם להרוס את המבנה עד לתאריך 16.2.08 והזהיר אותו כי אם לא יהרוס את המבנה עד לתאריך זה, תוכל המדינה להרוס המבנה במקומו ולהאשים אותו פעם נוספת בעבירה של אי-קיום צו-הריסה שיפוטי. הנאשם ציין במסגרת הדיונים את עובדת היותו מורה בבקשו להקל בעונש אך ביהמ"ש התייחס לכך כי "עובדת היותו מורה משמשת דווקא לחומרה ולחובתו של הנאשם". על פי ביהמ"ש, "מצופה ממורה ומחנך כי ישמש דוגמא כאדם שומר חוק ומכבד החלטות שיפוטיות, עבור תלמידיו והציבור אשר עימו הוא בא במגע במסגרת מקצועו".

מנכ"ל משרד הפנים, אריה בר, הבהיר כי פסק הדין מהווה ציון דרך משמעותי באכיפת חוק התכנון והבניה "יש לזכור שבניה בלתי חוקית הינה עבירה על החוק ככל עבירה אחרת ובית המשפט נתן את הדין על כך".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה