הדולר מנסה להתאושש: חתם בעלייה של 0.8% ל-3.607 ש'

שערו היציג של היורו נחלש 0.07% לרמה של 5.2976 שקלים. פינוטק: הציפיות בשווקים הינן לקיצוץ נוסף של 0.5% בריבית הפד ב-18 במרץ אשר עשויות להחליש את הדולר אף לרמה של 3.5 שקלים
שי טופז |

המטבע הישראלי חתם את יום המסחר השני בשוק המט"ח במגמה של מעורבת אל מול המטבעות העיקריים, זאת בניגוד למגמה ההתחזקות אשר אופפת אותו מתחילת השנה.

בהסתכלות כוללת על התנהגות המטבע האמריקני מתחילת השנה ניתן לראות כי הוא מפגין חולשה אל מול השקל הישראלי ומול המטבעות המובילים בעולם כמעט מדי יום ביומו כאשר מתחילת השנה בלבד רשם ירידה של 6.97% אל מול השקל.

מסע היחלשותו של הדולר אל מול השקל נמשך יותר משנתיים כאשר רמת השיא בשנתיים וחצי האחרונות נרשמה ברמה של 4.7414 שקלים ב-22 לנובמבר 2005. מאז אותה רמה הצליח הדולר לאבד כ-25% מערכו לרמות שפל שלא נרשמו מאז מרץ 1998.

הטלטלה בשווקים הפיננסים הביאה לאחרונה את נגיד ה'פד', בן ברננקי, להוריד את הריבית בארה"ב בשיעור מצטבר של 1.25% לרמה של 3% בלבד, עובדה אשר הביאה את פער הריביות בין השקל לדולר לרמה של 1.25% לטובת השקל ולהתחזקות הירידות של הדולר מולו.

שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של 0.811% לרמה של 3.607 שקלים, שערו היציג של היורו נחלש 0.07% לרמה של 5.2976 שקלים.

פינוטק: הציפיות הינן לקיצוץ נוסף של 0.5% בריבית הפד ב-18 במרץ

המטבע הישראלי לא מפסיק למשוך קניות של משקיעים מקומיים וזרים גם יחד. השקל נסחר בשיא של 10 שנים כנגד הדולר ביום שני, זאת על רקע ההורדה בריבית הפדרל רזרב אשר היתה בשבוע שעבר. תוצאה שהביאה לפער ריביות חיובי של 1.25% בין ישראל(4.25%) לארה"ב (3.5%) ובהחלט תומכת במטבע המקומי.

בנוסף, נראה כי ציפיות השוק לקיצוץ נוסף של 0.5% בריבית הפד כבר ב-18 לחודש מרץ השנה אשר תגדיל את פער הריביות לרמה של 1.75%, תחזק את השקל בטווח הקצר עד לרמה הפסיכולוגית של 3.5 שקלים כנגד הדולר.

נזכיר, כי השקל הישראלי הראה את הביצועים הכי טובים אל מול הדולר מבין השווקים המתפתחים והוסיף 7% מתחילת שנת 2008, זאת ביחד עם ההתחזקות של 10% בשנה שעבר. כל זאת בעקבות הצמיחה הכלכלית במשק המקומי כנגד ההאטה כלכלית בארה"ב.

כל הכותרות

יחד עם זאת, נראה כי חולשתו של הדולר איננה לרוחם של הסתדרות התעשיינים אשר מאיימים לערוך שביתה במשק בקריאה כי נגיד הבנק, פרופ' סטנלי פישר, צריך להתמקד לא רק ביעדי האינפלציה אלא בנתוני התמ"ג והתעסוקה אשר עשויים להיפגע אם המדיניות המוניטרית הנוכחית תימשך. הדעה הרווחת בין הכלכלנים כי המשך המדיניות המוניטרית של קיצוצים בריבית הפד, בטווח הבינוני תגרור אחריה בנקים מרכזיים נוספים בעולים להוריד את הריבית בכדי ליישר קו וביניהם גם ישראל. המשקיעים יתמקדו בביצועי הכלכלה האמריקאית והישראלית, כאשר הדגש יהיה לנתוני האינפלציה במשק המקומי אשר יתפרסמו ב-15 לפברואר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה