לקראת כינוס מדינות ה-G7 מחר: במקום משבר פיננסי ידונו בצעדים רגולטורים

בצל המשבר הפיננסי המאיים על כלכלות העולם ומחנק האשראי בוחרים שרי האוצר והנגידים של מדינות ה-G7 לדון דווקא בעתיד ובדרכי אכיפה רגולטוריות כנראה ימנעו את המשבר הבא - בסרט הזה כבר היינו
שהם לוי |

הזעזועים בשווקים הפיננסים, איום פוטנציאלי למיתון בארה"ב, ופחדים מהתרחבות משבר האשראי יעניקו כנראה לחברי מדינות G7 שפע של נושאים כלכליים לדון בהם. בועידה ישתתפו שבעה שרי אוצר וגורמים מהבנקים המרכזיים של שבע המדינות, הפגישה תערך מחר בטוקיו.

למרבה הפלא, דווקא הנציגים מעוניינים להניח נושאים אלה בצד ולדון בשיתוף הפעולה הרגולטורי, שיספק מערכת התרעה מוקדמת. אוסף הבעיות שהביא עימו משבר הסאב-פריים דורש על פי הנציגים צורך בשינוי התנאים הרגולטורים.

דוח ביניים של פורום היציבות הפיננסית (FSF), קבוצה של בנקים מרכזיים ורגולטורים פיננסים, צפוי להוות את מפתח הדיונים. הקבוצה שמונהגת על ידי הבנק המרכזי באיטליה, כנראה תציע דרכים טובות יותר כיצד לנהל את מערכת הסיכונים הפיננסים, המטרה העליונה היא למנוע את הישנותו של המצב הנוכחי.

כידוע ועידת ה-G7 מונה את מרבית הכלכלות החזקות בעולם והן ארה"ב יפן, גרמניה, בריטניה, איטליה, צרפת וקנדה.

מוקדם יותר השבוע, אמר סגן מזכיר האוצר האמריקני, David McCormick, כי חשוב לוודא כי כל הנציגים שחברים המדינות שוקלים את כל העובדות. כמו כן' הוסיף כי חוסר הרצון העקבי של וושינגטון להגברת המשמעת הרגולטורית של קרנות הגידור לא הוכחה כשגויה, מאחר ואתגרים רבים עלו מצד הישויות הרגולטוריות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה