וול סטריט חתמה במגמה מעורבת: הנאסד"ק ננעל בעלייה דרמתית

הספקולציות כי התוכנית להצלתה של מבטחת אגרות החוב, Ambac, תצא לפועל חיזק את הסנטימנט הירוד. בישראליות, טאואר איבדה 8.16%, סייפן השילה 1.8% וסרגון ירדה ב-1.58%

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו ביום שלישי במגמה מעורבת, וזאת לאחר עלייה דרמתית ומפתיעה של אינדקס הנאסד"ק בדקות האחרונות של המסחר, כתוצאה מהספקולציות כי התוכנית להצלתה של מבטחת אגרות החוב, Ambac, תצא לפועל. אולם, משבר האשראי עדיין מרחף אחרי שבתחילת היום אמר ראש הפד, בן ברננקי, כי כמות עיקולי הבתים צפויה להמשיך ולעלות.

במוקד היום, ברננקי הגיב בעניין משבר הסאב-פריים והתייחס לסוגיית מניעת עיקולי הבתים. על פי דבריו, חוסר האיזון בין היצע וביקוש הבתים בארה"ב מעיד על כך שהמחירים בשוק ימשיכו לרדת. כמו כן, המשבר יביא לכך שמספר עיקולי הבתים רק יילך ויגדל בתקופה הקרובה.

"כולם מנסים להעביר את המסר "לא לדאוג" אך המסר שהשוק מעביר הוא "יש לפחד עד מוות", כך ציין היום קן טאוור, אסטרטג ב-Bridge Tactical.

ערוץ CNBC דיווח כי אמבק פייננשל (סימול: ABK), מבטחת האג"ח השנייה בגודלה בעולם, מתקדמת בתוכניתה לגיוס הון אולם טרם הגיעה להסכם סופי. החברה מנסה לגייס הון במטרה לשמור על דירוג האשראי שלה ברמה של AAA בחטיבת הביטוח העיקרית שלה. על פי הדיווח, הבנקים המממנים ממשיכים לעבוד על תוכנית ההצלה.

בחזית סקטור הפיננסים, קרן ההשקעות הגדולה של אבו דאבי, יצואנית הנפט החמישית בגודלה בעולם, מסרה היום כי "ייקח עוד הרבה זמן על מנת להציל את סיטיגרופ" (סימול: C). זאת לאחר רכישות מאסיביות שהתבצעו במניה על ידי קרן ההשקעות של אבו דאבי, כווית ונסיך סעודיה אלווליד.

בשוק גברו היום ההערכות להורדת ריבית חדה של 0.75% בידי ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב בפגישתם הבאה ב-18 במרץ, על רקע הצפי לנתוני תעסוקה חלשים במיוחד שיפורסמו בסוף השבוע. ג'וב קרטיס, מנהל השקעות בהנדרסון גלובל אינווסטורס, סבור כי "חסרים לנו בהירות כלכלית או רווחים טובים להרבה מאוד חברות כדי שנראה עליות בשוק".

ג'וב קרטיס, מנהל השקעות ב-Henderson Global Investors, סבר כי "חסרים לנו בהירות כלכלית או רווחים טובים להרבה מאוד חברות כדי שנראה עליות בשוק".

מדדים מובילים: אינדקס הנאסד"ק ננעל בירידה של 0.07% לרמה של 2,260 נקודות. מדד הדאו ג'ונס חתם בירידה של 0.37% לרמה של 12,213 נקודות. אינדקס ה-S&P500 סגר בירידה של 0.34% לרמה של 1,326 נקודות.

כל הכותרות

מאקרו

נתוני מכירות הרכבים לחודש פברואר צפויים להצביע על מכירה של 5.2 מיליון כלי רכב פרטיים (לעומת 5.1 מיליון רכבים בינואר), וכן על מכירת 6.8 מיליון משאיות (לעומת 6.6 מיליון משאיות בינואר).

החוזים העתידים על מחיר הנפט למסירה בחודש אפריל ננעלו בירידה של 3.15 דולר, או 3.1%, למחיר של 99.3 דולר לחבית במסחר בניו יורק.

החוזים העתידים על מחיר הזהב חתמו בירידה של 18.4 דולר למחיר של 965.8 דולר לאונקיה.

אמריקניות במרכז

אינטל ( סימול: INTC ) נסחרה על רקע האזהרה שפרסמה אמש, כאשר הפחיתה את תחזית הרווחיות השולית שלה לרבעון הנוכחי בשל ירידה בלתי צפויה במחירי שבבי ה-NAND. סנדיסק ( סימול: SNDK ), הפועלת גם היא בתחום, עשויה להיחלץ גם כן מטה.

מניות האגרו-כימיה ריכזה היום עניין על רקע ההמלצה החמה שקיבלו אמש מניות האגרו-כימיה המובילות בעולם בידי גורו המניות ג'ים קריימר בתכניתו Mad Money. קריימר המליץ על פוטאש ( סימול: POT ), מוזאיק ( סימול: MOS ), אגריום ( סימול: AGU ) ומונסנטו ( סימול: MON ), כאשר המלצה חמה במיוחד ניתנה לפוטאש, שלפי קריימר צריכה להיסחר במחיר של 383 דולר למניה (מחיר הסגירה אתמול של פוטאש עמד על 157.36 דולר).

העיתון "פייננשל טיימס" דיווח היום כי מבטחת האג"ח Ambac ( סימול: ABK ) לא תפצל את עסקיה לשני חלקים, בניגוד לדיווחים בשבועות האחרונים.

ישראליות במרכז

האנליסטים בסיטיגרופ פרסמו סקירה עדכנית על מניית אורמת טכנולוגיות ( אורמת טכנ ) והותירו המלצת "החזק" תוך שהם מורידים את מחיר היעד ל-47 דולר למניה מ-50 דולר למניה. "ברמת המחירים הנוכחית, איננו רואים שום עלייה משמעותית בטווח הקרוב", אמרו האנליסטים. "אם יבואו עליות הן ככל הנראה ינבעו מהתעניינות המשקיעים בתחום האנרגיה החלופית בכללותה".

אלווריון חו"ל נסחרה על רקע שנפלה אמש בכמעט 5%, לאחר שנודע כי מתחרותיה חתמו על חוזה WiMAX גדול ביפן. חברת פוג'יטסו, יחד עם Airspan Networks, הודיעו כי חתמו על החוזה הענק עם ברת UQ Communications, אשר מוחזקת על ידי חברות ענק כדוגמת אינטל, KDDI, בנק טוקיו-מיצובישי, Daiwa Securities ועוד.

אלביט מערכות חו"ל הודיעה הבוקר, כי החברה הבת סאיקלון זכתה בחוזה של ספיריט אירו-סיסטמס (Spirit AeroSystems) לאספקת דלתות למטוסים מסחריים. החוזה מוערך ב-160 מיליון דולר והינו החוזה הגדול ביותר בתולדותיה של סאיקלון. העסקה תתפרס על פני השנים 2009-2016.

קרן פימי ומייסדי חברת ריטליקס חו"ל, בארי שקד ובריאן קופר, הקימו גרעין שליטה משותף שמחזיק יחד בכ-22% ממניות החברה. על פי ההסכם שנחתם בין הצדדים, מועצת המנהלים של החברה תורכב בחלקים שווים מנציגי המייסדים ומנציגי קרן פימי. נציג מטעם פימי יכהן כיו"ר החברה ובארי שקד ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה. קרן פימי רכשה לאחרונה כ-12% ממניות ריטליקס בהשקעה של 40 מיליון דולר והפכה לבעלת המניות גדולה בחברה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה