מאמינים בשוק היפני?

בורסת טוקיו-יפן נחשבת לאחת מהמעצמות הכלכליות הגדולות ביותר בעולם, לצד כלכלת ארה"ב והאיחוד האירופי. מדד המניות המוביל בבורסת יפן הוא מדד ה- Nikkei 225, הכולל את 225 החברות בעלות שווי השוק והסחירות הגבוהים ביותר בשוק המניות היפני. מבין המניות המובילות במדד ניתן למנות את הונדה, איסוזו, ניקון, אולימפוס, מיצובישי, פוג'י ועוד.

החל משנות ה-60, במשך כשלושה עשורים, חלה צמיחה משמעותית בכלכלת יפן, אשר באה לידי ביטוי במדד הניקיי 225. צמיחה זו הואטה באופן בולט בשנות ה-90 ומאז סבלה כלכלת יפן ממשבר "העשור האבוד", אשר הביא את מדד הניקיי לרמות שפל של כ-80%. מחודש אפריל 2003, החלה התאוששות בכלכלת יפן, בין השאר, בשל כסף רב שנכנס בעיקר מהמשקיעים הזרים.

בשנת 2005, רשם מדד הניקיי 225 עלייה של כ-40% והמשיך בעליות בתחילת שנת 2006 עד לחודש מרץ, מאז החלה מגמת ירידה עד לימים אלו. הדינאמיקה של החודשים האחרונים מביאה לידי ביטוי לא רק מגמת ירידה ברורה כי אם גם מומנטום שלילי המאפיין את שוק המניות היפני, זאת על רקע מימושים חדים בבורסות העולם.

התוצר היפני מהווה כיום כ-15% מהתוצר העולמי. ברבעון האחרון של שנת 2007, צמח התמ"ג היפני ב- 3.7%, זאת על רקע הגידול בייצוא לאסיה ולשווקים המתעוררים.

כיצד ניתן להשקיע?

בארץ ובחו"ל נסחרות מספר תעודות סל ו-ETF המספקות חשיפה לשוק היפני: 1. Daiwa ETF - Nikkei 225 – ETF העוקב אחר מדד הניקיי ונסחר בבורסת יפן (מטבע: ין). 2. Nikkei 225 EX ETF – ETF העוקב אחר מדד הניקיי ונסחר בבורסת גרמניה. 3. תעודות סל בישראל – קיימות מספר תעודות העוקבות אחר מדד הניקיי (חלקן עם חשיפה למטבע הין וחלקן שקליות) ונסחרות בבורסה בת"א. 4. iShares MSCI Japan Index Fund (EWJ)- ETF העוקב אחר מדד שמפרסמת חברת מורגן סטנלי (חשוב לציין, כי אין מדובר בהרכב מניות זהה למדד הניקיי 225).

*מאמר זה נכתב על ידי מבט תעודות סל מקבוצת כלל פיננסים. ניתוח הכלול במסמך זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או נכסים פיננסים המתוארים בו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה