פישר: "הפעולה הצליחה, אך אי אפשר למנוע מגמות ארוכות טווח"

(עדכונים שוטפים) - נגיד בנק ישראל: "השקל התחזק מול כל המטבעות יתר על המידה ולכן התערבנו. רצינו למנוע את תופעת העדר"

נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, מכנס היום מסיבת עיתונאים בה הוא מנמק את הסיבות להתערבותו בשוק המט"ח בימים חמישי ושישי, ימים בהם רכש בנק ישראל דולרים בשוק על מנת לייצב את הדולר ולחזק אותו למול השקל.

"שום דבר לא השתנה במטרה העיקרית של המדיניות המוניטרית בבנק ישראל", אומר פישר. "המטרה העיקרית היא לשמור על יציבות מחירים, קרי לעמוד בתוך היעד שהממשלה הגדירה של האינפלציה בטווח של 1%-3%. השקל התחזק מול כל המטבעות יתר על המידה ולכן התערבנו. אנחנו במצב טוב בהשוואה לשאר המשקים בעולם וטבעי שהשקל יתחזק מול שאר המטבעות".

הנגיד הוסיף, כי בשבוע שעבר בנק ישראל הבחין בהתנהגות "עדר" במסחר במט"ח, אשר החריפה את היחלשות הדולר, ולכן התערב במסחר על מנת "לשנות ולתרום ליציבות". פישר ציין עוד, כי רכישת הדולרים לא הייתה במטרה להגדיל את רזרבות המט"ח.

"בשלב הראשון - הפעולה הצליחה", מכריז פישר בהתייחסו להתערבות בשוק המט"ח, ומזהיר באותה נשימה כי הדולר עלול לחזור לסורו: "אי אפשר למנוע מגמות ארוכות טווח".

פישר ציין כי המשימה של בנק ישראל הינה לתמוך בצמיחה תוך כדי שמירה על יציבות מחירים, ובכוונתו להשתמש בכלים לעידוד הצמיחה כל עוד הדבר לא יפגע ביציבות המחירים.

הדולר ירד מתחילת השנה בכ-14% בהמשך לירידה של כ-9% בשנת 2007 , ובשבוע שעבר ראינו את פישר מבצע צעד דרמטי ורוכש 500-600 מיליון דולר, לפי הערכות בשוק, על מנת למנוע מהדולר לרדת מתחת לרמת ה-3.4 שקלים.

כל הכותרות

בצעדיו אלו הצליח בנק ישראל להרים בחזרה את המטבע האמריקני לאחר שזה קרס ביום חמישי מול השקל לרמה של 3.35 שקלים במסחר הבין-בנקאי. מטרתו של בנק ישראל, הייתה להקטין את היצע הדולרים בשוק המט"ח, לאחר שזה הבחין בפעילות חריגה בשוק שהביאה להצפה של דולרים, ע"פ ההודעה שפורסמה. מדובר בצעד חריג של בנק ישראל שלא נעשה מאז 1997, אז נקט הנגיד יעקב פרנקל באותה פעולה והצליח לייצב את הדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה