מטבע האירו בלתי עציר? לא לעולם חוסן
"לאחר מהלך של 1000 פיפס לערך סביר ונראה תיקון אפילו חד אותו ניתן לנצל למכירה בחסר וליהנות מהירידות ומהתחזקות הדולר. האיתות למכירה יתקבל רק בפריצת רמת ה 1.5270. יעד המחיר אמור להיות ברמת ה 1.50 כאשר ההוראה לבלימת הפסד ברמת ה 1.54. כך נשמור על יחס רווחהפסד 1:2 שהכרחי להישרדותו של כל סוחר מט"ח מקצועי."
כך כתבתי ב 12.03.08
בשבוע שעבר הערכתי שאין טעם להחזיק בצמד יורו-דולר מעבר ליעד המחירים שעמד על 1.55. בנקודה זו היורו פשוט המשיך לשעוט מעלה ויכול להיות שחלק מהסוחרים אף חשים החמצה מכך שיצאו בטרם עת. אולם בנקודה זו אני עדין איתן בדעתי שישיבה על הגדר ומשיכת רווחים זהו הצעד הנכון ביותר בתקופה זו.
מי מהסוחרים אשר עדין מחזיק בפוזציות לונג על היורו-דולר כדאי ויצמיד את ההוראה לבלימת הפסד מתחת לרמת ה 1.57 .זאת לצורך קיבוע רווחים ושמירה על ההון העצמי במידה והיפוך מגמה חד יחל.
הסיבה היא שבהנחה והכלכלה האמריקאית אכן נכנסת למיתון קשה ולא מדובר רק בתיקון אלים בשוק המניות, סביר והדבר ישפיע במוקדם או במאוחר גם על כלכלת אירופה. אז יתחיל הנגיד האירופי כמו עמיתו האמריקאי בתהליך הורדות ריבית אגרסיביות שיחליש את היורו. ולכן הצעד הנכון מבחינת הסוחרים הוא להמתין לפחות לשבוע אחד מלא של בלימה במגמת העלייה ורק אז לחפש הזדמנויות לשורט על היורו. בכל מקרה אנו נהיה במעקב ונעדכן במידה ויתקבל איתות מכירה אמין.
גם בצמד דולר שקל לעומת זאת כדאי להיות זהירים מאוד. הדולר אומנם ממשיך להיחלש אבל הפוזיציות עליהם המלצנו בעבר נסגרו ביעד מחירים של 3.45. ולמרות שהדולר המשיך לרדת ואף שבר את רמת ה 3.40 מטה אין טעם להרגיש החמצה על כך שהיה ניתן להרוויח יותר.בכל מקרה גם במקרה הנוכחי נמתין על הגדר לאיתות מכירה נוסף עליו נרכב בהמשך.
הדוגמא הטובה ביותר להלך מחשבה מסוג זה הוא של הברון רוטשילד אשר הרוויח הון עצום בשוק המניות. עיקרון המסחר הבסיסי שלו היה "תמיד להיכנס מאוחר ולצאת מוקדם." ואם זה טוב לברון זה בטח טוב לנו.
מבחינה פונדמנטלית השבוע צפויים להתפרסם מספר נתונים חשובים שיהוו טריגר לתנועה בשוק במיוחד ביורו-דולר. אחד הנתונים החשובים אליו כדאי לשים לב הוא מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני.
מדד מנהלי הרכש (PMI) הוא הרכיב העיקרי בדו"ח הייצור שמפרסם המכון לניהול ההיצע (®ISM Manufacturing Report On Business) ונחשב למדד האמין והיציב ביותר למדידת התרחבות או התכווצות הפעילות במגזר היצרני. את הסקר עורכים ב-ISM בקרב 2500 חברות המספקות מידע אודות שינויים בתפוקה, בהזמנות חדשות, יצוא, יבוא, תעסוקה, מלאים, מחירים וזמן אספקה. עיבוד התשובות מאפשר קבלת תמונה כלכלית ברמה הארצית. המדד הראשי הוא ממוצע משוקלל של חמישה תתי סעיפים: הזמנות חדשות (30%), ייצור (25%), תעסוקה (20%), משלוחי ספקים (15%) ומלאים (10%). המדד מוערך במיוחד בשל עומק המידע שבו כמו גם בשל דייקנותו הרבה. מהמידע ניתן לנתח את מגמות הביקוש וההיצע. הבנת האיזון בין כוחות הביקוש להיצע ולפיכך, מאפשרת ראייה חודרת לתוככי החלטות מדיניות הבנק המרכזי, מאחר והבנק מייחס חשיבות מכרעת ליחס בין כוחות אלה.
הנתון צפוי להתפרסם ביום חמישי 20.03.08 באירופה 11:00 בבוקר שעון ישראל. הצפי עומד על 52.0 ובעצם שלילי ליורו שכן הפרסום הקודם עמד על 52.3%. אולם כדאי לבחון את התוצאה בפועל וכיצד מגיב השוק לפרסום שכן בחלק גדול מהמקרים נתון שלילי עלול לגרום דווקא לתוצאה הפוכה.