שוק המטבעות: האירו לא עוצר באדום
"מי מהסוחרים אשר עדין מחזיק בפוזציות לונג על היורו-דולר כדאי ויצמיד את ההוראה לבלימת הפסד מתחת לרמת ה 1.57 .זאת לצורך קיבוע רווחים ושמירה על ההון העצמי במידה והיפוך מגמה חד יחל." כך כתבתי ב-19.03
בשבוע בעבר התרעתי על היפוך מגמה אפשרי בצמד יורו-דולר ועל הצורך להצמיד את ההוראה לבלימת הפסד. היורו אכן תיקן חזק מטה מה שהיה נראה בתחילה בהיפוך אמיתי. אולם לאור התנהגות הצמד בשבוע האחרון יש סיכוי שהאיתות להיפוך היה לא אמין לאור התחזקות הצמד באופן מפתיע בימים האחרונים. וגם עכשיו כמו אז הצעד הנכון הוא להמתין על הגדר בהנחה ומעוניינים להיכנס לעסקה ארוכת טווח.
האופטימיות הזהירה ביחס להמשך התחזקות היורו נובעת מהעובדה שהבורסות בארה"ב מתאוששת דבר שאמור לחזק את היורו. בנוסף בחינה של גרף המחירים יראה שהתיקון אומנם היה חזק אך ניבלם בדיוק לאחר ארבעה ימי מסחר. על פי תקדימי העבר תיקון שנבלם בטווח זה אמור בסופו להוציא לדרך מהלך עליות חד ולכן כדאי להיות עם היד על הדופק.
בשבוע הקרוב יזכה היורו למעקב צמוד ובהזדמנות הראשונה בה נראה שאכן מהלך העליות חוזר נבנה אסטרטגיה חדשה וננסה לתפוס את הגל החדש במידה ויתפתח. ושוב גם עם הכניסה תהיה בשערים גבוהים יותר ובעצם נפספס חלק מהמהלך עדיף לעיתים לשלם פרמיה גבוה יותר אבל להוריד משמעותית את מקדם הסיכון.
גם בצמד דולר שקל זאת כדאי להיות זהירים מאוד. הדולר התחזק בימים האחרונים ונראה שההחלטה לסגור פוזיציות במחיר 3.45 היית נבונה. ושוב אין טעם להתרגש ממהלך העליות האחרון מכוון שאין עדין מספיק אינדיקציות לקבוע שאכן היפוך מגמה אמיתי אכן החל. גם במקרה הנוכחי ישיבה על הגדר לשבוע נוסף לא תזיק וכדאי לעקוב ולבחון כיצד מתנהג הצמד לאחר התיקון הרציני הראשון שסביר ויגיע בימים הקרובים.
גם כך היפוכי מגמה לא מתרחשים ביום אחד ויהיה מספיק זמן להגיב ולרכוש דולרים, גם אם לא במחירי רצפה.
מבחינה פונדמנטלית השבוע צפויים להתפרסם מספר נתונים חשובים שיהוו טריגר לתנועה בשוק במיוחד ביורו-דולר. אחד הנתונים החשובים אליו כדאי לשים לב הוא התוצר הלאומי הגולמי בארה"ב.
תוצר מקומי גולמי (תמ"ג) הנו המדד המקיף ביותר להערכת הפעילות הכלכלית. המדד מתפרסם בכל רבעון במונחים שנתיים והוא משקף את סך התפוקה הכלכלית. התוצאות עשויות להיות תנודתיות ולהשתנות מחודש לחודש, בעיקר בשל משתני המלאים והיצוא נטו. נתוני המכירות הסופיים (ללא מלאים) עשויים לסייע בזיהוי מגמות צמיחה מאחר והמלאים מייצגים סחורות שלא נמכרו ומלאים גבוהים עלולים להעלות את התמ"ג אך תוך כדי כך לסמן חולשה ולא עוצמה.
הנתון צפוי להתפרסם ביום חמישי 27.03.08 בארה"ב 14:30 שעון ישראל. הצפי עומד על 0.6% כאשר הפרסום הקודם עמד גם הוא על 0.6%. לכן כדאי לבחון את התוצאה בפועל וכיצד מגיב השוק לפרסום.
מאת: רובי סלם
הכותב משמש כמנהל תחום המט"ח במרכז להשכלה פיננסית, מבית מטריקס