וול סטריט ננעלה בעליות שערים: מניות האנרגיה והפיננסים הובילו

מדד האמפייר סטייט טיפס לרמה חיובית, בעוד מדד המחירים לצרכן עלה בחודש מארס ב-1.1%. ג'ונסון אנד ג'ונסון הכה את תחזיות השוק. בישראליות, טבע איבדה 0.56% בעוד שצורן התחזקה ב-2.69%

המדדים המובילים בוול סטריט נעלו את יום שלישי בעליות שערים, על רקע הדוחות המעודדים של ג'ונסון אנד ג'ונסון וסטייט סטריט. ובנוסף לאור נתוני המאקרו, אשר הצביעו כי סנטימנט הצרכנים התחזק בעוד צמיחת ליבת מדד המחירים לצרכן תאמה את תחזיות השוק.

עם זאת, החשש מפני הביצועים של ענקית הטכנולוגיה, אינטל, המשיך להכביד. כמו כן, התחזקות מחיר הנפט המשיכה להעיב על סנטימנט המשקיעים, עם זאת מניות סקטור האנרגיה דווקא נהנו, וביחד עם מניות סקטור הפיננסים הם משכו את המדדים מעלה.

בחזית נתוני המאקרו להיום, פורסם מדד האמפייר סטייט במקביל למדד המחירים לייצרן. מדד האמפייר סטייט לחודש אפריל, אשר מודד את פעילות הייצור באזור ניו יורק, עלה לרמה של 0.6 נקודות מרמה שלילית של (22-) נקודות בחודש שעבר. האנליסטים ציפו לשיפור מתון יותר וחשבו שהמדד יעמוד על (17-) באפריל. נציין כי קריאה מתחת ל-0 של המדד מצביעה על התכווצות של הפעילות הכלכלית, וקריאה מעל ל-0 מצביעה על צמיחה.

המדד המחירים לצרכן עלה בחודש מארס ב-1.1%, מעבר לתחזיות שציפו לעלייה של 0.6% בלבד. עם זאת, ליבת המדד עלתה ב-0.2% - בהתאם לתחזיות.

בעקבות פרסום נתוני מדד המחירים לצרכן, צנחו הסיכויים להורדת ריבית נוספת ב-0.5% לרמה של 32%, זאת מרמה של 98.08% קודם לכן, על כך מצביעים כעת החוזים העתידים על הריבית. עם זאת, הסיכויים להורדה בשיעור של 0.25% מתומחרים כעת ב-100%. ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזב עתידה להתקיים ב-29 לפברואר.

בהמשך לסבב הדוחות השבועי, ענקית הפארמצפטיקה, ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ), דיווחה היום כי רווחיה לרבעון הראשון הכו את הערכות השוק. על פי הודעת החברה, הרווחיה זינקו כתוצאה מחיתוך אגרסיבי בסעיף ההוצאות, וזאת בכדי לאזן את הירידה ברמת מכירות תרופת האנמיה, אשר נפגעה כתוצאה מחשש בטיחותי ומתחרות קשה.

מנתונים שפורסמו היום בארה"ב עולה, כי מספר עיקולי הבתים זינק בחודש מארס ב-57% (בהשוואה למארס אשתקד) והגיע לרמה של 248 אלף בתים. משבר הדיור בארה"ב הולך ומעמיק והבתים שעוקלו צפויים להוסיף עוד לחץ ולהוריד עוד יותר את מחירי הבתים בארה"ב.

כל הכותרות

מדדים מובילים: מדד הנאסד"ק ננעל בעלייה של 0.45% לרמה של 2,286 נקודות. מדד הדאו ג'ונס חתם בעלייה של 0.49% לרמה של 12,362 נקודות.

מאקרו

שעה לפני פתיחת המסחר פורסם מדד המחירים ליצרן לחודש מארס, אשר עלה ב-1.1% לאחר עלייה של 0.6% בפברואר. ליבת המדד עלתה ב-0.2% לאחר עלייה של 0.5% בפברואר.

במקביל, פורסם מדד האמפייר סטייט של ניו יורק לחודש אפריל, אשר זינק לרמה של 0.6 נקודות לעומת (22.2-) נקודות במדד מארס.

החוזים העתידים על מחיר הנפט למסירה בחודש מאי ננעלו בעלייה של 1.8% למחיר של 113.79 דולר לחבית.. הזהב מטפס ב-3.3 דולר למחיר של 932 דולר לאונקיה.

אמריקניות במרכז

ג'ונסון אנד ג'ונסון דיווחה היום בדוחותיה הכספיים, כי הרווח למניה זינק ב-1.26 דולר, שהם 3.6 מיליארד דולר, עלייה בהשוואה לרווח של 2.57 מיליארד דולר שהם כ-88 סנט למניה אשתקד, אז החברה ספגה הוצאות מיזוג. האנליסטים העריכו כי מניית החברה תניב רווח של 1.2 דולר למניה, הערכה זו כוללת הוצאות חד פעמיות.

בזירת הפיננסים, ג'יי. פי. מורגן (סימול: JPM) ריכזה עניין לאחר שבר סטרנס (סימול: BSC) פרסמה אתמול דוחות ומסרה כי הרווח הרבעוני נפל ב-79% בגלל משבר הסאב-פריים. בחודש שעבר רכשה ג'יי. פי. מורגן את בר סטרנס, אשר כמעט ופשטה את הרגל.

חברות התעופה דלתא (סימול: DAL) ונורת'ווסט (סימול: NWA) הודיעו היום על מיזוג בהיקף של 17.7 מיליארד דולר, מה שייצור את חברת התעופה השנייה בגודלה בעולם. החברה המאוחדת עשויה להתמודד בהצלחה רבה יותר עם מחירי הדלק הגואים והסביבה התחרותית בענף התעופה.

ישראליות במרכז

טבע חו"ל (סימול: TEVA) בלטה על רקע ההסכם אליו הגיעו חברת אסטרה-זנקה וחברת ראנבאקסי, אשר יישבו סכסוך משפטי הנוגע לתרופת הנקסיום. בין אסטרה זנקה לבין טבע, מתנהל גם משפט על הפרת פטנט בהמשך להגשת בקשה ל-FDA מצד טבע, לאישור שיווק התרופה לטיפול בצרבת.

בית ההשקעות Soleil החל לסקר את מניית נייס חו"ל (סימול: NICE) בהמלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 35 דולר.

בלופניקס חו"ל (סימול: BPHX) הודיעה היום על חוזה בהיקף של מיליון דולר עם לקוח גדול ביפן. החברה מסרה כי בכוונתה להעמיק את אחיזתה בשוק היפני הצומח במהירות בתחום מודרניזציית תוכנה.

טאואר חו"ל (סימול: TSEM) מסרה כי החלה בייצור המוני של חיישני תלת-מימד של קאנסטה. החיישנים מיועדים לשוק המשחקים האינטראקטיביים ומערכות תעשייתיות ממוחשבות,וכן לשוק המוליכים למחצה לתעשיית הרכב הצפוי לזנק מ-18 מיליארד דולר ב-2006 ל-29 מיליארד דולר ב-2013.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה