הדולר מתחזק בעולם

נתונים מעודדים יעצרו את קיצוצי ריבית ה'פד', מה שמחזק את הדולר

הדולר טיפס לשיא של 5 שבועות כנגד האירו ולרמה גבוהה של 7 שבועות כנגד סל המטבעות העיקריים אמש, על רקע הנתונים המעודדים שהחלו להגיעה מארה"ב ונותנים איתותים חיובים ליציבות הכלכלית וכן תומכים בהערכות המשקיעים כי המדיניות המרחיבה של ה'פד', אשר דוגלת בקיצוצי ריבית המשק, יבלמו.

הפדרל רזרב הוריד השבוע את הריבית בעוד 0.25% והעמידה על רמה של 2%. למרות שהריבית כעת עומדת על רמה הנמוכה ביותר בעולם המפותח לאחר הריבית ביפן, שעומדת על 0.5%, הערכות המשקיעים כי נתוני הכלכלה והעלייה באינפלציה, אשר מתבטאים בעלייה של הצריכה הפרטית, תומכים בדולר.

באירופה, ריבית הבנק המרכזי עומדת על רמה של 4% ונראה שהצמיחה בגוש האירופי לא תחזור בקרוב לרמה של 2.5%, ולכן המשקיעים לא רואים סיבה מהותית כעת לחזור לקנות את האירו.

בשוק המקומי, השקל יציב כנגד הדולר לאחר החלטת ריבית ה'פד'. המטבע הישראלי לא ביצע מהלך משמעותי כנגד הדולר אל אף ההפחתה של 0.25% בריבית בארה"ב וככל הנראה המדיניות המרחיבה של ה'פד' נבלמה. התמיכה הפסיכולוגית של הצמד דולר-שקל עומדת על רמה של 3.4.

נזכיר, השבוע החליט בנק ישראל להותיר את הריבית לטווח קצר ללא שינוי ברמה של 3.25%. יחד עם זאת, בארה"ב הפחית הפדרל רזרב את הריבית, ובכך פער הריביות בין ישראל לארה"ב התרחב ל-1.25% לטובת השטר הישראלי וגוברות הערכות שמכאן והלאה הבנק המרכזי הישראלי צפוי רק להעלות את הריבית בחודשים הקרובים עם הלחצים האינפלציוניים במשק המקומי יימשכו.

זהב: החוזה העתידי על הזהב סיים בירידות לאחר שהגיע לשפל של 4 חודשים מתחת ל-850 דולר לאונקיה ביום חמישי. זאת, על רקע העליות החדות של הדולר בזירה הגלובלית. המתכת היקרה איבדה את האטרקטיביות, מה שמשך את המשקיעים לממש את פוזיציות הקנייה של הזהב ובכך להוריד את מחירו. הסנטימנט השלילי עלול להימשך כל עוד האירו נמצא בהחלשות כנגד הדולר. מחיר החוזה העתידי סגר סביב הרמות של 854 דולר לאונקיה.

כל הכותרות

נפט: החוזה העתידי על הנפט השיל כוחו ביום חמישי. לחץ המכירות נבע בעיקר עם עליית הדולר בעולם, וכאשר נמוגו הדאגות בנוגע לאספקת הנפט מניגריה בשל הערכות כי המחירים הגבוהים מקטינים את הביקושים לזהב השחור. המסחר הספקולטיבי של המשקיעים, אשר סבורים כי המחיר הנמוך של 110.3 דולר לחבית הינו אטרקטיבי לקנייה, העלה את מחיר הנפט עד לרמות של 112.4 דולר לחבית בשעות המסחר המאוחרות אמש. כמו כן, על פי יחידת הסטטיסטיקה של מחלקת האנרגיה של ארה"ב, הביקושים לנפט ירדו בחודש פברואר ב-1.5 מיליון חביות ליום בהשוואה לשנה שעברה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה