שוק המטבעות: האינפלציה בעולם חרצה את דינו של הדולר
ניתוח יורו דולר
"בנקודה זו המצב הופך להיות יחסית קל וכל שנותר הוא להמתין ליום עליות(ביורו דולר) שיסגור מעל רמת ה 1.5570 ולבצע קניה. הסטופ לוס ימוקם 200 פיפס מתחת לנקודת הכניסה ברמת ה 1.5370 וההוראה ללקיחת רווח כיעד ראשון נמצאת ברמת ה 1.70." כך כתבתי ב 14.05.
מי שעקב אחר הצמד יורו דולר שם לב שהתרחיש אותו תיארתי בשבועות האחרונים אכן התרחש בצורה מדויקת ואיפשר להיכנס לעסקה לטווח ארוך במינימום סיכון. נכון לכתיבת שורות אלה נסחר הצמד ברמת ה 1.5650 וכבר כעת התרחקנו מנקודת הכניסה.
מכאן והלאה ניהול הפוזיציה הופך להיות הרבה יותר פשוט וכל שנותר הוא להעלות את ההוראה לבלימת הפסד לרמת ה 1.55 ולחכות בסבלנות שהמהלך יבשיל. כל תיקון טכני שיגיע סביר ויהיה בר חלוף ואחריו צפוי היורו להמשיך במסעו צפונה ולכבוש שיאים חדשים.
לאחר הערכת המצב נכון לעכשיו אנו רק בתחילתו של גל עליות חזק ביותר אשר נתמך בעובדה שהאינפלציה באירופה מרימה את הראש. הנגיד האירופאי יהיה חייב להעלות ריבית כדי לשמור על יעדי האינפלציה ולמתן את עליית מחירי הסחורות והדבר בהכרח יוביל להתחזקות היורו על חשבון הדולר האמריקאי.
ניתוח דולר שקל
"מבחינת הדולר שקל נראה שהתחתית שנקבעה במרץ ברמת ה 3.36 אינה בהכרח האחרונה. במידה ותיפרץ מטה ניתן למכור דולר ולקנות שקלים ובכך להרוויח מהגל היורד ומהתחזקות השקל. ההוראה לבלימת הפסד תמוקם ברמת ה-3.50 ויעד המחירים עומד על 3 שקלים לדולר אחד!!!" כך כתבתי ב- 7.05.
במסגרת מגמת היחלשותו של הדולר בעולם כנגד רוב הצמדים גם השקל שלנו מכה ללא רחמים. עם פריצת רמת ה 3.36 נראה ואנו בדרך לגל ירידות נוסף וחד אולם כדאי להיות זהירים ולא לוותר על ההוראה לבלימת הפסד.
חשוב להבין שבמקרה הנוכחי אין לבנק ישראל אפשרות להשפיע על מגמת השוק ולא משנה כמה דולרים ירכוש הנגיד. מה גם שהסיבות שבגללן בנק ישראל מצטייד בדולרים לא רלוונטיות לנו הסוחרים הפרטיים שבסה"כ מעוניינים להרוויח משינוי השערים בטווח הזמן הקרוב. אורך הנשימה שיש לגוף מוסדי מבחינת בטחונות שונה מאוד מחשבונו הממוצע של הסוחר הפרטי. האחרון לרוב פותח עסקאות ממונפות וחייב לסחור עם המגמה הנוכחית אחרת יספוג הפסדים כבדים.
הדרך הנוספת מבחינת הנגיד להשפיע על השוק היא להוריד ריבית על השקל ובכך לחזק את הדולר. אולם גם במקרה הנוכחי נמצא הנגיד במלכוד שכן גם בארץ האינפלציה מאיימת לפרוץ ולכן הורדת ריבית אינה באה בחשבון, ולכן דינו של הדולר נחרץ.
נתונים כלכליים חשובים
מבחינת נתונים כלכליים חשובים השבוע אשר עשויים להוות טריגר לתנועה ניתן למצוא את מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים ובמגזר היצרני. אלה צפויים להתפרסם באירופה 23.05 יום שישי 11:00 בבוקר שעון ישראל. הצפי בשניהם שלילי למטבע האירופאי אך בכל זאת המטבע מתחזק בימים האחרונים. הסיבה היא שהמחיר מקדים לרוב את הנתונים ולכן ישנו סיכוי להפתעה והפרסום בפועל עשוי להיות בסופו של דבר חיובי ולתמוך במגמה הכללית.
•מסחר במט"ח טומן בחובו סיכון רב ויחד עם פוטנציאל רווח גבוה מגלם סיכון רב. •לכן ניתוח מטבעות אלה אינו בגדר המלצה לפעולה כלשהי. סוחר ללא ידע מקצועי או אסטרטגיית מסחר ברורה, מוטב שיתייעץ עם גורם מוסמך לפני ביצוע פעולה.
הכותב משמש כמנהל תחום המט"ח במרכז להשכלה פיננסית, מבית מטריקס.