הדולר עלה לשיא של כ-3 חודשים: חצה היום את ה-3.5 שקלים - ונסוג
המטבע האמריקני המשיך גם היום במסע העליות שלו: הדולר עלה במהלך היום אל מעל לרמת ה-3.5 שקלים מול השקל תוך שהוא ממשיך להפגין עליות גם בשוק המט"ח הגלובלי, וזאת לאחר שהקונגרס בארה"ב אישר את חבילת ההצלה לענקיות המשכנתאות פרדי-מק ופאני-מיי, מה שמקל על המתחים במגזר הפיננסים בארה"ב.
הדולר הוסיף היום 0.46% ושערו היציג נקבע על 3.489 שקלים - שיא שלא נראה מאז ה-15 באפריל. האירו היציג השיל 0.02% ל-5.4708 שקלים.
תכנית ההצלה של שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, אשר היקפה נאמד ב-25 מיליארד דולר, זכתה לאישור בקונגרס האמריקני והפחיתה את מפלס החששות סביב פרדי ופאני, אשר חולשות על כמחצית משוק המשכנתאות האמריקני כולו (שהיקפו עומד על 12 טריליון דולר).
"תוכנית ההצלה של פולסון תעניק עדנה מסוימת לדולר לפחות בטווח הקצר", כך טען מסנובו אישיקאווה, סוחר מט"ח ביפן, לסוכנות בלובמרג. "זה נראה כאילו ארה"ב והממשל האמריקני נמנעו יחדיו מהתרחיש הגרוע ביותר - קריסתן של פאני ופרדי".
בינתיים, בזירה המקומית, מאז הרחבת התערבותו של בנק ישראל בשוק המט"ח, נחלש השטר הישראלי בכ-10%. טרם ההתערבות צלל הזוג דולר-שקל לרמה של 3.22 שקלים, ומשהכריז בנק ישראל כי יגדיל את כמות רכישת הדולרים מכ-25 מיליון ל-100 מיליון דולר מדי יום, מיהרו משקיעים זרים ומקומיים לממש רווחים ואף להפוך פוזיציות.
ביום שני יקבל בנק ישראל את החלטת הריבית לחודש אוגוסט, כאשר ההערכות הן כי הריבית תעלה בשיעור מתון של 0.25% בלבד ל-4%, אולם לא נפסלת האפשרות כי הריבית תיוותר על כנה בגלל מדד יוני המתון והירידה במחירי הסחורות בעולם. הפחתת הציפיות להעלאות הריבית בישראל, יחד עם הגברת הציפיות להעלאת ריבית בארה"ב לקראת סוף השנה, תומכות גם הן בהמשך העליות של הדולר מול השקל בתקופה האחרונה.
פינוטק: "ההתנגדות בהאה נמצאת ב-3.64 שקלים"
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי בהיבט הטכני, פריצה של ההתנגדות ברמה של 3.5 שקלים עשויה להוביל את הזוג אל עבר רמות ה-3.64, מה שיגביר את ההערכות לשינוי מגמה על הזוג. תמיכה מגיעה סביב רמות ה-3.436 שקלים.
התוכנית לפתיחת קו אשראי של כ-25 מיליארד דולר לטובת ענקיות המשכנתאות פרדי-מק ופאני-מיי החזירו מעט את ביטחון המשקיעים במגזר הפיננסי. במקביל, הירידה החדה במחירי הנפט סייעה גם היא לחזוק את ביטחון המשקיעים כשהדולר רושם יום נוסף של רווחים בזירה הגלובלית.