"3 ימי לחימה הרסו פריחה נדל"נית שהושגה בגיאורגיה במשך שלוש השנים האחרונות"
"שלושה ימי לחימה הרסו את היציבות והפריחה הנדלני"ת וכלכלית שהושגה בגיאורגיה בשלוש השנים האחרונות" אומר יזם הנדל"ן הישראלי, זאב פרנקל, בריאיון טלפוני ל- Bizportal מטיבילסי.
פרנקל שגילה את הפוטנציאל הנדל"ני והכלכלי בגיאורגיה כבר לפני 16 שנה, מציין כי הרוסים אומנם נמצאים במצב מלחמה עם גיאורגיה אבל היקף ההשקעות הנדל"ניות של רוסים בגיאורגיה מוערך כיום במיליארדי דולרים, כך שלאנשי העסקים הרוסים יש מה להפסיד. גם טורקיה וקזחסטן פעילות מאוד בשוק הנדל"ן והתשתיות בגיאורגיה. פרנקל מוסיף בגאווה "בפתחם של פרויקטים רבים בגיאורגיה מתנוסס דגל ישראל".
"בשלוש השנים האחרונות עלו מחירי הנדל"ן בגיאורגיה במאות אחוזים כשחלק מהעלייה במחירים הייתה ספקולטיבית ולא מוצדקת". אומר פרנקל ומעריך "התערערות המצב הביטחוני תגרום בחצי השנה - שנה הקרובה לירידת מחירי הנדל"ן בגיאורגיה ב-10-30%".
לדבריו, בטיבילסי החיים מתנהלים כעת כרגיל. הפועלים עובדים כרגיל בפרויקט הווילות שלו בטיבליסי, אך משרד המכירות עומד שומם. מדובר בפרויקט של 600 וילות בטיבילסי המיועד למעמד הבינוני האמיד המקומי ולגרוזינים ממוסקבה, גרמניה וקנדה. בשלב א' של הפרויקט כבר נמכרו 150 וילות במחירים שבין 250 ל-400 אלף דולר. "ייתכן שאאלץ להוריד את המחירים בפרויקט בשל הסנטימנט השלילי.
אחת החברות הישראליות שנכנסו לנדל"ן בגיאורגיה היא רילון, החברה הבת של אלדן טק. בתחילת השנה רכשה רילון כ-1150 דונם בקרבת טיבילסי בכ-9 מיליון דולר במטרה להקים עליה שוק מודרני ומרכז לוגיסטי עם חניות, תחנות דלק, מסעדות, חנויות ועוד. הפרויקט הוא בעידוד ממשלת גיאורגיה להעביר את השווקים המסורתיים ממרכז העיר לשוק מודרני מחוץ למרכז.
"רוב הפעילות הנדל"נית של רילון היא בבולגריה ולא בגיאורגיה" מדגיש יוסף בודנשטיין, מנכ"ל רילון ומוסיף: "עיקר הפעילות שלנו הוא בהשבחת הקרקע ואינה כרוכה בעלויות שכן אינונו מפעילים מנגנונים תפעוליים גדולים. בודנשטיין אינו מודאג מהמצב:" יש לנו נזילות גדולה בקופה ובנוסף התב"ע של הקרקע שרכשנו מיועד לשווקים המקומיים שעד כה לא הושפעו מהמלחמה".
"מאז שרכשנו והשבחנו את הקרקע קיבלנו הצעות הגבוהות במאות אחוזים מהמחיר של רכישת הקרקע. בניית שווקים בגיאורגיה זולה מאוד וניתן להשיג עליהם שכירות פנומאלית במכפיל של 1-2 מעלות הבנייה. השווקים תוססים תמיד" מציין בודנשטיין.
עו"ד אלי דורון, המייצג יזמים וחברות הפועלים בגיאורגיה אמר בשיחה עם BIzportal כי "לפני שלוש שנים עוד אפשר היה להשיג קרקע בגיאורגיה במחיר של אלף דולר לדונם אך מאז עלו המחירים במאות אחוזים. מי שפיספס את הרכבת ברומניה ובבולגריה השקיע בשנים האחרונות בנדל"ן בגיאורגיה."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה