מדד יולי החליש את הדולר: "ייחלש בשבועיים הקרובים - וישוב להתחזק"
הדולר פתח את שבוע המסחר בהיחלשות הן בזירה העולמית והן בזירה המקומית. מדד המחירים לצרכן שפורסם בסוף השבוע וזינק ב-1.1% ביולי מגדיל את הסיכויים שבנק ישראל יעלה את הריבית בסוף החודש, מה שמחזק את השקל.
הדולר איבד היום 0.58% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.569 שקלים. האירו היציג נחלש ב-0.55% לרמה של 5.253 שקלים.
"נתון האינפלציה שפורסם בצהרי יום שישי האחרון קטע את רצף התחזקותו של הדולר", נמסר מחדר המסחר של בנק ירושלים. "העלייה החדה וחריגה במדד מחזקת את הערכות השוק שגם החודש יעלה הנגיד את הריבית ב-0.25% לפחות, ובכך יחזק את השקל. להערכתנו, ייתכן ובשבוע-שבועיים הקרובים נראה את הדולר מתקן ונחלש מול השקל, אך בטווח הבינוני אנו מעריכים כי הדולר ישוב להתחזק".
בבנק ירושלים מעריכים כי טווח המסחר הצפוי לצמד דולר-שקל הוא 3.532-3.593 לתקופה הקרובה.
בשוק המט"ח העולמי נסחר הדולר בהיחלשות מול המטבעות המובילים, שכן גוברות הערכות בשווקים כי ה'פד' ידחה את העלאת הריבית בארה"ב על רקע נתוני מאקרו משוק הדיור ומגזרת האינפלציה, שיתפרסמו השבוע בארה"ב. כידוע, העלאת ריבית על מטבע צפויה לתמוך בהתחזקותו, כך שהשקל צפוי לקבל זריקת מרץ הן מפישר והן מברננקי.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר כי "התחזקותו של הדולר בימים האחרונים היא ללא ספק מהירה מדי. תיקונים לא איחרו אך לא מדובר בשינוי מגמה שכן התמונה הגלובלית מראה כי בעוד שבארה"ב המיתון מתקרב לסופו והמצב מתחיל להתייצב, הרי שבשאר העולם מתחזק החשש מהאטה כלכלית. ה'פד' צפוי להותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 2% לתקופת מה, זאת לאחר קיצוצים מאסיביים מרמה של 5.25% בספטמבר האחרון".
לגבי הצמד דולר שקל מציינים בפינוטק: "למרות הנתונים המקומיים התומכים בשקל, השווקים הפיננסיים צופים כי בטווח הארוך יחסי הכוחות יושפעו בעיקר ממעמדו של הדולר בזירה הגלובלית. מבחינה טכנית רמת תמיכה משמעותית היא שער של 3.5 שקל לדולר והיא עשויה להגיע בטווח של פחות משבועיים".