בשוק מגיבים להעלאת הריבית: "בנק ישראל מאבד את הביטחון בתחזיות האינפלציה לטווח הקצר"
נגיד , הפרופרסור סטנלי פישר, המשיך גם היום להילחם בגאות האינפלציונית והעלה את הבסיס ב-25 נקודות הבסיס לשיעור של 4.25%. בעקבות המהלך, התגובות מבתי ההשקעות לא איחרו לבוא.
רונן מנחם: "בנק ישראל העדיף ללכת על בטוח"
"הפעם, ההחלטה נראתה סבוכה לכאורה, אך עיון בנתונים הציג לדעתנו תמונה ברורה. העלייה באינפלציה הכוללת נותרה על כנה ,4.8%, ובמבט קדימה נכנסה האינפלציה הצפויה לתוך תחום היעד ,2.5%. גם בנק ישראל רמז לכך בהודתו. האינפלציה הבסיסית פחתה שוב, ל-1.4%, והירידות במחירי הסחורות והאנרגיה נמשכו ואף התגברו. נתוני המשק, מצדם, הצביעו על האטה – התוצר גדל ב-4.2% בלבד ברבעון השני וחוץ מהייצוא ירדו כל מרכיביו", הסביר מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה, בנק מזרחי טפחות.
"בצד אלה, משרד האוצר הצליח לכפות על הממשלה משמעת תקציבית ומסגרת התקציב אושרה ללא פריצה של ממש. בארה"ב רמז ברננקי, כי הריבית תישאר ללא שינוי בחודשים הבאים. הפיחות החד בשער השקל מול הדולר הראה לכאורה כי השוק חזר בו מהערכותיו כי הריבית תעלה", הוסיף מנחם.
"לנוכח כל אלה, ניתן היה להערכתנו להסתפק הפעם בהותרת הריבית על כנה. אך הנגיד העדיף לגלות זהירות ולהמתין ולהיווכח האם הירידה במחירי הנפט והסחורות תימשך. כמו כן, הוא תלה את הירידה בציפיות האינפלציה בכך שהציבור העריך כי הריבית אכן תעלה. מדבריו עולה, כי לו לא היה מעלה את הריבית, היו ציפיות האינפלציה עולות שנית. טענה ייחודית זו לא תוכל להתברר כעת. אשר לנושא ההאטה במשק, נראה כי בנק ישראל לא נתן לכך משקל רב בשיקוליו", הגיב מנחם.
ירון זר: "בנק ישראל מאבד את הביטחון בתחזיות האינפלציה לטווח הקצר"
"בנק ישראל מאבד את הביטחון בתחזיות האינפלציה לטווח הקצר וכמו שאר החזאים מתקשה לזהות את המגמות המשפיעות על רכיבי המדד, כגון, מחירי הסחורות בעולם ומחירי הדיור בארץ. לאור זאת הנגיד צפוי להיות מובל על ידי ההתרחשויות ומדדי המחירים שיתפרסמו.", הסביר זר, מנהל מחלקת מחקר ישיר בית השקעות.
" לחודש יולי שהפתיע לרעה בעלייה חדה בשיעור של 1.1% הינו הפרמטר המרכזי שהניע את הנגיד להעלות גם הפעם את הריבית בפעם הרביעית ברציפות. העלייה הגבוהה במדד שמרה את האינפלציה בפועל 12 חודשים אחורה על רמה גבוהה של 4.8%. יתרה מכך, בנק ישראל חושש מעליה באינפלציה בפועל בעקבות מדד ספטמבר מאחר שבשנה שעברה ירד מדד זה ב-0.5%", ציין זר.
"להערכתנו, הריבית תישאר עד סוף השנה ברמה זו לאור צפי להתמתנות האינפלציה, האטה במשק וצפי ליציבות בריבית הפד.", סיכם זר.
שי שרון:"חיי הספקולנטים במט"ח קשים היום הרבה יותר"
"עליית הריבית צפויה להביא להתחזקות האפיקים השקליים ופגיעה באפיקים צמודים הקצרים. אנו מעריכים שבמקביל נראה ירידה נוספת בשער הדולר היציג. בנק ישראל פועל משני כיוונים מנוגדים. מצד אחד, נלחם במיתון על ידי התערבות בשער המט"ח. מצד שני, נלחם באינפלציה ונמנע מהעלאת מחירים. מה שברור, שחיי הספקולנטים במט"ח קשים היום הרבה יותר.", הגיב שרון, מנכ"ל אלומות בית השקעות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה