הרווח של מגדל ביטוח צנח בכ-62%: ירידה ברווחי עסקי ביטוח חיים וחיסכון ארוך טווח
מגדל אחזקות ופיננסים פרסמה היום את דוחותיה הפיננסים לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה, לפיהם הרווח הנקי של קבוצת מגדל טיפס במחצית הראשונה של השנה ב-123 מיליון שקל ואילו הרווח ברבעון השני של השנה נקבע על 108 מיליון שקל.
נציין, כי בתקופה המקבילה אשתקד רשמה מגדל רווח של 502 מיליון שקל למחצית הראשונה כאשר רווחי החברה לרבעון השני צנחו ב-62.5% בהשוואה לאשתקד, הירידה ברווח נובעת מההשפעה המצרפית של ירידות השערים בשוקי ההון בארץ ובעולם, העלייה במדד המחירים לצרכן וירידת שער הדולר על דמי הניהול והמרווח הפיננסי של החברה.
בעסקי ביטוח חיים וחסכון ארוך טווח, ביטוח חיים, פנסיה וגמל, נרשם במחצית הראשונה רווח בסך 95 מיליון שקל, לעומת רווח בסך 546 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
בענף ביטוח חיים, הירידה ברווח נובעת בעיקר מירידות השערים בשוקי ההון, מהשפעת העלייה במדד המחירים לצרכן והירידה בשער הדולר, במהלך המחצית, אשר השפיעו על ירידה ניכרת בדמי הניהול שנגבו בפוליסות המשתפות ברווחים ובהכנסות הריאליות מההשקעות העומדות כנגד הפוליסות המבטיחות .
בפעילות הפנסיה, הכוללת בעיקרה את "מגדל-מקפת" וכן את "יוזמה ותיקה", המשיכה מגמת ההתרחבות המואצת של הקבוצה. דמי הגמולים שנגבו במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב- 1.203 מיליארד שקל לעומת 964 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2007, גידול של כ- 25% הנובע בעיקרו מהגידול המתמשך במכירות החדשות. סך הנכסים המנוהלים הסתכם ב- 14.0 מיליארד שקל, לעומת 11.8 מיליארד שקל ביום 30.6.2007, גידול של כ- 19%.
הרווח מסך פעילות הפנסיה של הקבוצה הסתכם ב- 12.6 מיליון שקל לעומת 17.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון ברווח נובע מגידול בהוצאות.
בפעילות הגמל, הכוללת בעיקרה את קהל אשר נרכשה במהלך יולי 2007 - הסתכם הרווח במחצית הראשונה של השנה ב- 8 מיליון שקל. דמי הגמולים שנגבו במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב- 614 מיליון שקל לעומת
94 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2007. סך הנכסים המנוהלים הסתכם ב- 11.7 מיליארד שקל, לעומת 1.3 מיליארד שקל ב-30 ליוני 2007.
בתחום השירותים הפיננסיים, באמצעות מגדל שוקי הון, רווחי הקבוצה (50% מהפעילות הכוללת) הסתכמו במחצית הראשונה של השנה ב-2 מיליון שקל לעומת 18 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד, קיטון של 88%. הירידה ברווח נובעת בעיקרה מקיטון בסך הנכסים המנוהלים בעיקר כתוצאה מירידה בהיקף שוק קרנות הנאמנות שנבעה הן מירידות השערים בשוק ההון והן מפדיונות בהיקף גדול בשוק, בעיקר בקרנות המנייתיות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה