UBS עונה על שאלת מיליון הדולר: האם הירידות במניות הדשנים מבשרות האטה קרובה בביקושים?

5 אנליסטים בחנו את שוק הדשנים העולמי והגיעו למסקנה: "כי"ל היא הבחירה המועדפת עלינו"
עדי בן ישראל |

מאז שלהי חודש יוני, אז נגעה מניית כיל בשיא של 80 שקל, איבדה המניה כ-25% מערכה, כחלק מגל ירידות ששטף את מניות הדשנים ברחבי העולם. 5 אנליסטים בכירים בבית ההשקעות השווייצרי UBS מנסים לבדוק מה עומד מאחורי ירידה זו, ומצהירים בגלוי שכיל היא הבחירה המועדפת עליהם מבין כל מניות הדשנים בעולם.

"תיקון מהותי במחירי הסחורות החקלאיות בחודשים האחרונים גורם לאנשים לשאול האם הדבר מבשר האטה צפויה בביקוש לדשנים וכימיקלים", אומרים האנליסטים בפתיחת סקירתם, וניגשים מייד לנתוני משרד החקלאות האמריקני העדכניים ביותר.

לפי הנתונים שפורסמו ב-28 באוגוסט, הרווח הנקי מתחום החקלאות צפוי להסתכם השנה ב-95.7 מיליארד דולר. מדובר בעלייה של 10.3% בהשוואה לשנת 2007 ו-57% מעל הממוצע השנתי הנמדד ב-10 השנים האחרונות. "מחירי החיטה עלולים להפגין חולשה בטווח הקצר", אומרים האנליסטים, "אך הסויה והתירס נראים איתנים באותה מידה".

ההיחלשות הצפויה במחיר הסויה בתקופה הקרובה עלולה להשפיע על הביקושים לפוספט, אולם מדובר בטווח הקצר בלבד. לגבי האשלג, האנליסטים מאמינים שהוא "ימשיך להיות רווחי ביותר גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך".

על הדו"ח הבוחן את מצבו של שוק הדשנים בעולם, חתומים ג'ו דוהארסט, לורנט פבר, בריאן מקרת'ור, רוני בירון וסטיוארט גראהם. "כיל היא הבחירה המועדפת עלינו", מדגישים האנליסטים, לצד שמות כמו אורלקלי, פוטאש ומונסנטו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה