בנק הפועלים: רמת הסיכון בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה - שימרו על מרכיב מנייתי נמוך
רמת הסיכון בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה, ועלולה להקרין לשלילה על המדדים המובילים, כך פותחים במחלקת המחקר של בנק פועלים את סקירתם השבועית. לדבריהם, למרות שהסביבה הכלכלית עודנה שלילית, אך המשך התאוששות הדולר ביחס לשקל והחלשות מחירי הסחורות הן אלו שעמדו לצד המשקיעים והחברות.
"אנו מעריכים, כי כל זמן שלא תחול רגיעה במשק האמריקני, שתשנה את מגמת ההאטה הגלובלית שנרשמת בחודשים האחרונים, ישפיע הדבר על כלל השווקים, כולל השוק המקומי. גם דוחות הרבעון השני מצביעים על שחיקה ברווח המצרפי של החברות, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שהיה למעשה הרבעון האחרון לפני פרוץ משבר הסאב פריים, והצפי הוא כי גם ברבעונים הבאים לא צפוי שיפור של ממש בתוצאות", ציינו כלכלני פועלים.
"המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק במרכיב מנייתי נמוך, תוך התמקדות במניות הערך הגדולות, שמפגינות יציבות ועוצמה לאורך זמן, ובעדיפות לענפים דפנסיביים, כגון תקשורת. כמו כן, אנו ממליצים לנצל את הירידה שנרשמה בסטיות התקן באופציות המעו"ף לרכישת הגנות לרכיב המנייתי בתיק", הסבירו בפועלים.
בשוק המט"ח, הדולר פתח את השבוע האחרון בהתחזקות בעולם בכלל ומול השקל בפרט, כאשר רכישות המט"ח היומיות של נתנו לדולר תמיכה נוספת. בהמשך התהפכה המגמה והדולר נחלש מול השקל, בעיקר בעקבות גל של מימושי רווחים, לאחר שהשער היציג של הדולר טיפס לרמתו הגבוהה ביותר זה חמישה חודשים.
"המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע בתקופה הקרובה גם מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת נראה, כי התרבו הגורמים התומכים במגמת הפיחות בשער השקל. בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את התרבות הסימנים להאטה כלכלית בישראל, קיטון בעודף בחשבון השוטף, התחזקות הדולר בעולם, ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל", כתבו כלכלני פועלים בסקירה השבועית.
"מנגד, הצפי להתרחבות פער הריביות בין השקל והדולר מספק תמיכה לשקל. בהתאם לאמור, אנו עדיין ממליצים להחזיק מט"ח בתיק בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור בין מטבעות כגון דולר, אירו והיין היפאני, שמהווה משקל נגד לחששות מפני העמקת משבר האשראי", ציינו בפועלים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה