משפחת עופר מסתערת על מניות כי"ל והחברה לישראל: רכשה מניות ב-30 מיליון שקל ביומיים

כי"ל החלה לרכוש את מניותיה, עופר קונה מניות החברה לישראל ועופר הולדינגס קונה מניות של 2 החברות
עדי בן ישראל |

משפחת עופר מנסה להציב תחתית פסיכולוגית למניות כיל והחברה לישראל. כיל התחילה לרכוש את מניותיה בשוק, עידן עופר רכש מניות החברה לישראל ואם לא די בכך - עופר הולדינגס רכשה מניות הן של כיל והן של החברה לישראל.

כיל, אשר הכריזה בשבוע שעבר על תכנית BuyBack (רכישה עצמית של מניות) קנתה אתמול (א') בשוק כ-269 אלף מניות בשער של 54.58 שקל למניה, קרי בסכום כולל של 14.7 מיליון שקל. המניה, אגב, סגרה אתמול בעלייה של כ-2%, תוך שהיא מרכזת מחזור מסחר של כ-214 מיליון שקל.

לא רק כיל רוכשת את מניותיה; עופר הולדינגס, חברה פרטית המוחזקת על ידי סמי ועידן עופר ומחזיקה 2.9% בחברה לישראל, רכשה אתמול 81.4 אלף מניות כיל לפי שער של 54.4 שקל למניה, כלומר בהיקף של 4.3 מיליון שקל.

ביום חמישי האחרון, לאחר שמנייתה נפלה ב-32% מאז חודש יוני, כיל החליטה שהגיעה העת לפתוח בתכנית BuyBack, במסגרתה היא מתכוונת לרכוש את מניותיה בהיקף של מיליארד דולר עד ה-30 ביוני 2009.

"החלטת דירקטוריון כיל מהווה אמון בחברה", אמרו בכי"ל ביום ההכרזה על ה-BuyBack. "הדירקטוריון מאמין כי הרכישה העצמית של מניות החברה בנסיבות הקיימות מוצדקת וראויה, בהתחשב בתוצאותיה הכספיות של החברה".

אגב, החברה לישראל, הלא היא החברה האם של כיל, זכתה גם היא להבעת אמון מצד בעל השליטה בה, עידן עופר, אשר רכש 2,350 מניות החברה לישראל באותו יום בו הכריזה כיל על ה-BuyBack. סכום הרכישה אינו גבוה - 7 מיליון שקל בלבד.

כל הכותרות

ולשורת הרכישות הזו מצטרפת קנייה נוספת בקבוצה: עופר הולדינגס רכשה אתמול (א') 1,186 מניות של החברה לישראל במחיר של 2,980 שקל, קרי בסכום של 3.5 מיליון שקל.

אם מרכזים את כל הרכישות האחרונות של משפחת עופר בכיל ובחברה לישראל, מגיעים לסכום של 29.5 מיליון שקל בשני ימי מסחר בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה