לאחר יומיים של הפסקות מסחר ברוסיה: שר האוצר במדינה הורה שלא לחדשו

לאחר הירידות החדות השבוע הורה שר האוצר הרוסי, אלכסיי קודרין, על השעיית המסחר; מנהל בבנק רוסי על המשבר הפיננסי: "קריסת בנקים היא בלתי נמנעת";חששות בציבור מפני חזרה ל"משבר הרובל" מ-98'
 | 
telegram

שר האוצר של ארה"ב, הנרי פולסון, ועמיתו הרוסי, אלכסיי קודרין, דנו כיצד ניתן לייצב את שווקי ארצם, זאת בעקבות הנפילות בבורסות בוול סטריט אמש, והפסקות המסחר ביומיים האחרונים ואי פתיחתו היום.

בהתייחסות למגעים, התבטא פולסון ואמר שהפוליטיקה והחיכוכים בין המעצמות אינה מכתיבה לפדרל ריזרב ולמשרד האוצר האמריקאי את התיאומים הפיננסיים עם רוסיה, כך לפי רשת בלומברג. עוד נמסר כי שרי האוצר דנו ב"סימפטומטים של המשבר" בשווקים. מהממשל הרוסי נמסר כי שיחת הטלפון שהתקיימה אמש הייתה יוזמה אמריקנית.

המסחר בבורסות הגדולות ברוסיה הושעו זה היום השני ברציפות בהוראת שר האוצר הרוסי קודרין, שהורה ללשכת המסחר בארצו לעכב את חידושו, כך לפי הסוכנות AP שציטטה סוכנויות חדשות רוסיות. הירידות החדות מתחילת השבוע בערכי המניות ברוסיה הגבירו החששות בציבור מפני חזרה על "משבר הרובל" ב-98'.

נזכיר כי אתמול בצהריים (שעון מוסקבה) הופסק המסחר בבורסות המרכזיות ברוסיה, בעקבות הירידות החדות. מדד ה-Micex צלל אתמול ב-10%, בעוד שבפתיחה הראה על אופטימיות כשזינק ב-7.6%. ביום שלישי השבוע המדד נפל ב-17%, הירידה הגדולה ביותר לפחות מאז שנת 2001.

בתוך כך, האג"חים הממשלתיים ברוסיה צנחו לשפל של 4 שנים, ונראה כי הזרמת 44 מיליארדי הדולרים ע"י הממשל הרוסי לשלושת הבנקים, לא מצליחה אפילו להאט את המשבר החמור ביותר במדינה מאז המשבר ב-1998.

ברוסיה קיימים כרגע יותר מ-1200 בנקים, כשחלקם מתקשים לקבל תמיכה מהממשל מכיוון שאינם מסוגלים לספק אג"חים או ערבויות לבנק המרכזי. ריצ'ארד היינסוורת', מנהל בכיר ב- RusRatin, בנק וחברת דירוג עצמאית ברוסיה, אמר בראיון לרשת בלומברג כי: "לבנק המרכזי אין יכולת להלוות כספים לבנקים שלא מסוגלים להציג ערבויות."

בנסיון להרגיע מעט את הרוחות הסוערות הוסיף היינסוורת' כי: "קריסת בנקים היא בלתי נמנעת, אך לא בכמות הגדולה כפי שלא מעט אנשים חושבים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות