צפי לפתיחה מעורבת בוול סטריט: השוק מגיב לאישור התוכנית בסנאט והודעת UBS
החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות ניו יורק נסחרים טרום פתיחת יום המסחר במגמה מעורבת עם נטיה לירידות שערים לאחר שהסנאט בארה"ב אישר את גרסתו החדשה לתוכנית ה-700 מיליארד דולר של הממשל, ואחד הבנקים הגדולים בעולם הודיע כי הוא צופה רווח ברבעון השלישי, מקץ ארבעה רבעונים הפסדיים.
כאמור, יומיים בלבד לאחר שנדחתה בבית הנבחרים אישר היום לפנות בוקר הסנאט האמריקני את תוכנית החילוץ המתוקנת בסך 700 מיליארד דולר, בקלות יחסית. בהצבעה של 74-25, הורו הסנטורים למשרד האוצר על שורה של צעדים שנועדו לייצב את תעשיית הפיננסים ולהפשיר את שוקי האשראי. התוכנית המתוקנת עוקבת בסך הכל אחר עקרונות התוכנית המקורית כפי שהוצעה על ידי שר האוצר הנרי פולסון ויו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי.
בנוסף, מדיווחים בסוכנויות הידיעות היום עולה כי רשות ניירות ערך האמריקנית (SEC) הרחיבה את האיסור הסלקטיבי על ביצוע שורטים עד ה-17 באוקטובר. נזכיר כי בחודש שעבר הסוכנות הפדרלית אסרה על ביצוע שורטים בכמעט 1,000 מניות הקשורות לפיננסים ואחרות במאמץ למנוע ירידות חדות במחירי המניות.
ובינתיים באירופה, רושמות הבורסות עליות שערים זה היום השלישי ברציפות, בגיבוי מניות הבנקים ובראשן מניית UBS (סימול: UBS) שמטפסת לאחר שהבנק השווייצרי דיווח היום כי הוא צופה לרשום רווח קטן עבור הרבעון השלישי. מדד הדאו ג'ונס 600 שנסחר באירופה טיפס 1.3% בלונדון, וזאת לאחר שצנח 29% השנה. הבנק המרכזי באירופה צפוי לפרסם בקרוב את החלטת הריבית וככל הנראה להותיר את הריבית על כנה. בעוד כשעה וחצי אמור נשיא הבנק האירופי, ז'אן-קלוד טרישה לכנס מסיבת עיתונאים.
מנהל קרן בברקליס, הנק פוטס, ציין בראיון לבלומברג כי "החדשות מ-UBS שמות סוף לשורה של חדשות רעות. פעולות נרחבות מצד הבנקים על רקע המחיקות, והסיוע הממשלתי שהם יקבלו אמורים לעודד חזרתו של מעט בטחון אל השוק. המשקיעים אמורים לשים לב גם לעובדה כי ארה"ב קיבלה החלטה ועשתה צעד בכיוון הנכון".
מדדים מובילים
טרום פתיחת יום המסחר נסחרים החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט במגמה מעורבת עם נטיה לירידות שערים, כאשר החוזים העתידיים על מדד הדאו ג'ונס נסחרים בירידה של 0.43%, החוזים על הנאסד"ק עולים 0.14%, והחוזים העתידיים על מדד ה-500 S&P יורדים 0.57%.
אמש סגרו המדדים המובילים בוול סטריט את יום המסחר הראשון לרבעון הרביעי במגמה שלילית, אולם הדאו ג'ונס וה-S&P 500 מיתנו ירידות חדות יותר מתחילת היום. עם סיום המסחר, הדאו ג'ונס איבד 0.18%, הנאסד"ק השיל 1.07% ואילו ה-S&P 500 ירד ב-0.45%.
יומן המאקרו
היום יתפרסם נתון הדרישות החדשות לדמי אבטלה עבור השבוע שהסתיים ב-27 בספטמבר.
עוד יפורסם נתון ההזמנות ממפעלים עבור אוגוסט, והצפי הוא לירידה של 1.8%, לעומת עלייה של 1.3% עבור חודש יולי.
בנוסף, צפוי חבר ה'פד' ג'יימס בולארד לנאום היום בכנס באוניברסיטת אינדיאנה.
המסחר בסחורות
טרום פתיחת יום המסחר נסחרים החוזים העתידיים על הסחורות בבורסת ניימקס במגמה שלילית, כאשר החוזים העתידיים על הנפט נסחרים בירידה של 99 סנט למחיר 97.54 דולר לחבית. החוזים על הזהב יורדים 14.40 דולר למחיר 872.90 דולר לאונקיה.
אמש, החוזים העתידיים על הנפט סגרו את המסחר בירידה יומית של 2.11 דולר, או 2.1%, לרמה של 98.53 דולר לחבית. החוזים על הזהב סיימו את המסחר בעלייה יומית של 6.50 דולר, או 0.7%, לרמה של 887.30 דולר לאונקיה.
מניות במרכז בוול סטריט
מעבר למניות הבנקים אשר צפויות לרכז היום עניין על רקע אישור תוכנית ה-700 מיליארד דולר בסנאט, והודעתו על צפי לרווח של ענק הבנקאות השווייצרי UBS, צפויות גם המניות הבאות לעורר את עניין המשקיעים.
היום נודע כי איליי לילי (סימול: LLY) היא חברת התרופות הגדולה אשר עומדת מאחורי הצעת הרכישה עבור אים-קלון סיסטמס (סימול: IMCL) בשווי של יותר מ-6 מיליארד דולר, כך על פי דיווח ב'וול סטריט ג'ורנל'.
ג'נרל אלקטריק (סימול: GE) צפויה לתמחר היום את הנפקת המניות לציבור בסך 12 מיליארד דולר.
והיום ידווחו על תוצאותיהן לרבעון מאריוט (סימול: MAR) וקונסטליישן ברנדז (סימול: STZ).
ישראליות בוול סטריט
לאחר שהשלימה לפי כשבועיים את רכישת ג'אז סמיקונדקטור מנפיקה היום טאואר סמיקונדקטור (סימול: TSEM) שתי הודעות: בראשונה, מודיעה טאואר, כי תערוך את הכנס הטכנולוגי השנתי השלישי בקליפורניה בו יוצגו פתרונות ייצור של מוצרים עתירי רכיבים אנלוגיים. בשנייה, מכריזה טאואר על השקה מוצלחת של מודול ה-plc החדש של חברת השבבים הפרטית, יתרן.