אוריאל לין: "יצירת פאניקה וערעור אמון הציבור הן הסכנות האמיתיות"
"הרגעת המשק חשובה היום לא פחות מגיבוש תכנית כלכלית. אין כל מקום להשוואה בין המשבר הפיננסי בארה"ב לבין מצב המשק הישראלי". כך אמר נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, בדיון שנערך הבוקר עם חברי האיגוד מכל מגזרי המשק.
לין הזהיר כי אם גורמים נוספים במערכת הפוליטית ובמשק ימשיכו לזרוע חרדה בקריאות לתוכניות חירום כלכלית, הרי שאנו במו ידינו נתרום ליצירת המיתון במשק. "יצירת פאניקה וערעור אמון הציבור הן הסכנות האמיתיות".
לדבריו, חשוב להבין כי מדינת ישראל מושפעת מהמשבר הפיננסי העולמי כאשר נתוניה הכלכליים טובים מאוד יחסית בהשוואה לכלכלות העולם האחרות: יחס חוב תוצר במגמת ירידה, מ- 95.9% בשנת 2005 ל- 79% בשנת 2008 ; עודף בחשבון השוטף של 4.5 מיליארד דולר; גירעון מזערי ביחס של תקציב לתוצר; ריסון בהוצאה הציבורית - בשנת 2007 עמדו הוצאות הממשלה הרחבה על 45.1% תוצר, (כאשר ההוצאה הציבורית הממוצעת במדינות ה- OECD עמדו על 42.8% תוצר); מערכת בנקאית יציבה; עליה ברמת הצריכה הפרטית; רמת אבטלה נמוכה העומדת על 6.3% והישגים נוספים לא מעטים בחמש שנות צמיחה אחרונות.
"אין ספק כי עלינו להתמודד ישירות עם שתי בעיות אמת המעיבות על הכלכלה הישראלית, שהן מצוקת האשראי ושער חליפין נמוך של השקל מול השוק האירופאי, בנוסף לשוק הדולרי. על המדינה מוטלת גם החובה להגן על החסכונות האישיים של הציבור הרחב, בכלל זה קופות גמל, קרנות פנסיה."
מעבר לכך, הסכנה הגדולה ביותר, לדעת לין, נעוצה בהוצאת המגזר העסקי והציבורי מהאיזון הנכון. "חשוב להמשיך ולשמור על רמת פעילות תקינה של הכלכלה."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה