סקר בקרב 250 אנליסטים: ארה"ב בדרך לרשום צמיחה שלילית 3 חודשים ברציפות
בסקר מקיף על מצב הכלכלה העולמית השתתפו כ-250 אנליסטים ממדינות ה-G7. המשתתפים נשאלו לאן לדעתם פני הכלכלה העולמית מועדות, ומה נדרש על מנת לייצב את השווקים. בדבר אחד מסכימים כולם, זהו המשבר החמור ביותר זה 80 שנה.
על פי תוצאות הסקר מרבית האנליסטים חושבים כי כלכלת ארה"ב תסבול ממיתון או כבר כעת נמצאת במיתון. מרבית האנליסטים מעריכים כי ארה"ב בדרכה לרשום שלושה רבועונים של צמיחה שלילית. נציין כי הפעם האחרונה בה הצטמצמה כלכלת ארה"ב 3 רבעונים ברציפות הייתה בין השנים 1974-1975.
מצב חמור עוד יותר צופים האנליסטים לכלכלת אנגליה. בסקר ישנה הסכמה נרחבת כי כלכלת אנגליה בדרכה לרשום צמיחה שלילית 4 רבעונים ברציפות, ומציינים כי ספירתם מתחילה החל מהרבעון השני לשנת 2008. בפעם האחרונה בה רשמה אנגליה צמיחה שלילית 4 רבעונים ברצפיות התרחשה בין השנים 1991-1992
פטר קרצמר, כלכלן מבנק אוף אמריקה, הביע חששו מההשלכות על שוק העבודה, ואמר כי: "ההחמרה מתחילה להיות מורגשת בכל העולם, ירידה חדה בקצב הצמיחה העולמי תגרום לשחיקה ברווחי הפירמות, וכתוצאה מכך תאיץ את התרחבות מעגל האבטלה. "
המשתתפים בסקר הביעו את חששם מקפאון האשראי ומייצנים כי על אף הזרמת הכספים המאסיבית של ממשלות למערכת הבנקאית, ולמרות חיתוכי מתואמים בין הבנקים המרכזיים, עדיין תנועת ההלוואות בין הבנקים נותרת דלילה. בעקבות דברים אלו, מסיקים האנליסטים כי הורדות ריביות נוספות עוד לפנינו.
דברי ביקורת רבים נשמעו בחודשים האחרונים כלפי הבנק המרכזי של אירופה ושל אנגליה. אנדרו בריגדן, מחברת הייעוץ פאטום, התייחס לדברי הביקורת ואמר כי: "הדבר החשוב כעת הוא המדיניות המוניטרית, תגובה מהירה ונקיטת פעולות העשויות לקצר את המיתון", דברים אלו נאמרים בין היתר בעקבות שיקול מוטעה, והתנגדותם של ראשי הבנקים המרכזיים באירופה לחיתוכי ריבית מוקדם יותר השנה בעקבות חששם מאינפלציה. בריגדן הוסיף כי:"כעת נראה כי שיעור האינפלציה ייכנס ליעדו, ויעמוד על 2% בסוף השנה הבאה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה