השבוע בוול סטריט: המשקיעים יחכו לנתונים שיפורסמו ברביעי וחמישי

הנוסף יתרכזו השחקנים בשוק בהמשך שטף הדוחות הרבעוניים מגדולות החברות בארה"ב. יו"ר חברת ייעוץ: "כולם יתמקדו בכלכלה, בדוחות וב'פד', בנוסף על שוקי האשראי– חייבים לשים לב להכל".
רוית לברן |

בורסות ארה"ב צפויות לפתוח את שבוע המסחר בעוד המשקיעים עייפים מהתנודתיות הרבה המאפיינת את המסחר בוול סטריט בזמן האחרון, ומקווים כי מכירת ניירות הערך בשוקי העולם מיצתה את עצמה והגיעה כבר לשיאה. זאת בעוד דוחות רבעוניים מגדולות החברות צפויים להמשיך ולזרום, כאשרהצפי הוא כי תחזיותיהן לרבעון הבא ולשנה יוסיפו להיות מאכזבות. בנוסף, יתפרסמו מספר נתוני מאקרו השבוע, כמו נתון התוצר הלאומי ומדד אמון הצרכנים, ואלה – יחד עם הדוחות הרבעוניים – |ד|צפויים להראות כי הכלכלה מתכווצת לראשונה מזה שבע שנים|ד|.

החששות מהשבוע שעבר, לפיהם הכלכלה הגלובלית הולכת ושוקעת במיתון, פתחו מגמה של חזרה לדולר ומינוף-חוזר, במסגרתו מנסות קרנות השקעות לגייס כספים על מנת להחזיר כספים שנלוו לצורך ביצוע השקעות שהסתברו להיות גרועות. הנפט והסחורות נפגעו מאוד, והזהב השחור צנח 11% בשבוע אחד לרף של 65 דולר לחבית. |ד|מגמת הירידה בסחורות הובילה לירידות רחבות היקף במניות האמריקניות אשר צנחו מעל 5% בממוצע לשבוע זה|ד|. יו"ר חברת הייעוץ ג'ונסון אילינגטון, יו ג'נסון, ציין בראיון למרקטוואץ' כי "אין ספק כי רף התנודתיות גבוה מאוד עדיין וכי אנו עלולים להיתקל בהמשך מגמת הירידה בהתחשב המינוף החוזר שנעשה על ידי קרנות ההשקעות".

על רקע שוק מניות לא-צפוי זה, יצפו המשקיעים לראות את תוצאות נתון התוצר הלאומי הגולמי, אשר צפוי לאשר את החששות כי הכלכלה מתכווצת. בנוסף, הפדרל ריזרב צפוי לקצץ שוב את הריבית על מנת לנסות ולספק דחיפה לכלכלה הדואבת. המשקיעים בחוזים העתידיים על הריבית בטוחים בכ-100% כי הממשל יוריד את הריבית בכמחצית נקודת האחוז. ג'ונסון: "בשבוע הבא יתמקדו כולם בכלכלה, בדוחות הרווח ובפעולות ה'פד', בנוסף על תנאי ההלוואות לטווח הקצר ושוקי האשראי בעולם – אנחנו חייבים לשים לב לכל הפרטים".

המדדים המובילים בוול סטריט , כאשר במהלך מרבית שעות המסחר נעו המדדים בתוך הטריטוריה השלילית, בירידות שערים שבין 2.5%-4.5%. חששות המשקיעים מפני מיתון עולמי גברו גם על נתון מפתיע של מכירות הבתים הקיימים, אשר רשם עלייה ועקף את תחזיות האנליסטים. בסוף היום המדדים המובילים סגרו בירידות שערים חדות. מדד הדאו ג'ונס השיל 3.59%, מדד הנאסד"ק איבד 3.23% ומדד ה S&P500-ירד 3.45%.

אירועי מאקרו בארה"ב – נתון התוצר הלאומי יצביע על התכווצות כלכלית

לאחר שסוף השבוע שימש כחוצץ לרצף הטלת הפצצות מהמגזר הפיננסי והחברות המובילות במגזרים עסקיים אחרים בארה"ב, יכוונו המשקיעים את תשומת הלב שלהם אל נתון מכירות הבתים החדשים מחר, אשר זועק להתעוררות חיובית כלשהי.

בשבוע האחרון התמקדו שחקני השוק בחזית הכלכלית, ולמרות כי נראה היה ששוקי האשראי מתנערים מעט מקיפאונם גם עקב הצהרות הרגעה מיו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי, על אפשרות לחבילת סיוע נוספת, המשיכו פחדי המיתון לתקוף את סנטימנט המשקיעים. כל זאת הביא בתורו להמשך ירידות בשוקי ניירות הערך, בעוד מדדים מובילים בארה"ב, אירופה ואסיה מאבדים גובה רב.

כל הכותרות

עונת הדוחות המשיכה בשבוע שעבר במלוא הכוח, אולם המשקיעים בעולם לא אהבו לרוב את מה ששמעו, אשר הצביע על התפשטות משבר האשראי אל תחומי הכלכלה המוחשיים יותר. למרות התקוות כי המניות יתייצבו, המשקיעים בדרל כלל הופתעו לרעה על ידי חדשות החברות והגיבו במכירת המניות והאג"חים.

ביום שני יפורסם נתון מכירות הבתים החדשים עבור חודש ספטמבר, והתחזית היא למכירות בהיקף 450-445 אלף בתים, ירידה לעומת הנתון הקודם שעמד על 460 אלף בתים חדשים עבור אוגוסט.

ביום שלישי יפורסם מדד אמון הצרכנים עבור אוקטובר, והוא צפוי לעמוד על 52 נקודות, ירידה לעומת הנתון עבור ספטמבר ברמה של 59.8 נקודות.

ביום רביעי צפוי להתפרסם נתון ההזמנות למוצרים ברי-קיימא עבור חודש ספטמבר, והוא צפוי להציג ירידה של 1%, לעומת ירידה של 4.5% באוגוסט. עוד יפורסם ביום זה נתון מלאי הנפט עבור השבוע שהסתיים ב-25 באוקטובר, וכן צפויה להתפרסם הכרזת וועדת השוק הפתוח.

ביום חמישי יתפרסם נתון התוצר הלאומי הגולמי עבור הרבעון השלישי, והוא צפוי להסתכם בטווח שבין ירידה של 0.5% לעלייה של 0.3%, לעומת עלייה של 2.8% שרשם הנתון בפעם הקודמת. עוד ביום חמישי יתפרסם נתון הדרישות החדשות לדמי אבטלה עבור השבוע שהתפרסם ב-25 באוקטובר, והוא צפוי להציג ירידה לטווח שבין 473-470 אלף, לעומת עלייה ל-478 אלף דרישות חדשות בשבוע הקודם.

וביום שישי יפורסם נתון ההכנסה האישית עבור ספטמבר, והוא צפוי להציג עלייה של 0.2%-0.1%, לעומת עלייה של 0.5% בחודש הקודם. גם נתון ההוצאות האישיות יפורסם באותו יום, והוא צפוי להציג ירידה של 0.2%-0.1%, לעומת נתון שנותר ללא שינוי באוגוסט.

בזירת הסחורות, החוזים על הסחורות סיימו את יום המסחר ביום שישי במגמה מעורבת, כאשר החוזה על הנפט איבד 2.94 דולר, למחיר של 64.9 דולר לחבית. החוזה על הזהב עלה 19.2 דולר לרמה של 733.9 דולר לאונקיה.

מניות במרכז המסחר בוול סטריט – דוחות צורן, ורייזון, סרגון וסוני במרכז

השבוע ירכזו את עניין המשקיעים¬¬ דוחות דויטשה בנק (סימול: DB), סוני (סימול: SNE) הצפויה לרווח של 27 סנט למניה, הונדה מוטור (סימול: HMC) וקומפיוטר אסוסיאייטס (סימול: CA) הצפויה לרווח של 37 סנט למניה; חברות התקשורת ורייזון (סימול: VZ) הצפויה לדווח על רווח של 66 סנט למניה, מוטורולה (סימול: MOT) ואלקטל-לוסנט (סימול: ALU); וחברות האנרגיה BP (סימול: BP), ו-ואלרו אנרג'י (סימול: VLO), אקסון-מובייל (סימול: XOM) ושברון (סימול: CVX) הצפויה לדווח על רווח של 3.25 דולר למניה.

המשקיעים מתרכזים בסיבוב הדוחות הנוכחי |ד|בעיקר בשורת תחזית החברה לרבעון הבא ולשנה כולה|ד|, ולמרות שהרבעון הרביעי דומה יחסית למקבילו מהשנה שעברה מבחינת השפעות המשבר הפיננסי, התחזיות לרבעון הקרוב נמוכות מהצפוי.

על רקע זה ידווחו השבוע על תוצאותיהן הרבעוניות גם חברות מוצרי הצריכה אופיס דיפו (סימול: ODP), יוניליוור (סימול: UL) (סימול: UN), ברגר קינג (סימול: BKC) ופרוקטר וגמבל (סימול: PG) הצפויה לרווח של 98 סנט למניה; חברות סקטור הרפואה אסטרה-זנקה (סימול: AZN), מיילן (סימול: MYL), יומאנה (סימול: HUM) וסאנופי-אבנטיס (סימול: SNF).

כמו כן ידווחו הישראליות: סרגון (סימול: CRNT) הצפויה לרווח של 11 סנט למניה, רדקום (סימול: RDCM), צורן (סימול: ZRAN) הצפויה לדווח על רווח של 3 סנט למניה, סיבה (סימול: CEVA) הצפויה לרווח של 6 סנט למניה, קליק-סופטוור (סימול: CKSW) הצפויה לרווח של 3 סנט למניה.

לעניין הדוחות מציין האנליסט ג'ון באטלרס מתומסון כי "האנליסטים חותכים את הצפי עבור מגוון מגזרים. המגמה לא מתרחשת רק בסקטור הפיננסים אלא גם במגזרי האנרגיה, התעשייה, המתכות, הטכנולוגיה והטלקום".

עוד בחדשות, לאחר תום המסחר ביום שישי הודיעה AIG (סימול: AIG) כי לוותה סכום של 72 מיליארד דולר במסגרת מכשיר האשראי הפדרלי שניתן לה בסך מ-85 מיליארד דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה