הדולר התחזק היום מול השקל: אך בסיכום השבועי הדולר נחלש בכ-1.5%
המסחר בדולר בשובועות האחרונים הפך לתנודתי במיוחד, לפני כשבועיים החל הדולר להתחזק במגמה יוצאת דופן שנמשכה כתשעה ימים, שלאחריהם הגיע תיקון מתבקש ובארבעת ימי המסחר האחרונים (לא כולל את יום שישי) התחזק השקל על מול הדולר.
היום הדולר חזר להתחזק אל מול השקל וכמעט ומחק את כל העלייה השבועית שרשם המטבע המקומי. ברקע למסחר התנודתי בשבועות האחרונים, קיצוץ שיעורי ריבית על ידי הבנקים המרכזיים.
הדולר היציג התחזק היום אל מול השקל בכ-1.88% לרמה של 3.783, לאחר ארבעה ימים רצופים של החלשות. התיקון היום כמעט ומוחק את כל העלייה השבועית של השקל, שהסתכמה בסופו של דבר בכ-1.5%.
אל מול האירו, השקל דווקא התחזק והוסיף כ-0.5% לערכו, לרמה של 4.826 ובסיכום שבועי התחזק אל מול האירו בכ-2%. המטבע שרשם את העלייה החדה אל מול השקל הוא היין היפני, אשר התחזק היום בכ-3.47%.
למרות הירידות החדות בבורסות בוול סטריט בחודש אוקטובר, נראה כי המטבע האמריקני עדיין זוכה באמונם של המשקיעים שכן בסיכום החודשי התחזק הדולר בשיעור של 10.6% אל מול השקל.
את מרבית תשומת הלב סביב המסחר במטבעות היום בעולם מרכז היין היפני, אשר מתחזק הן אל מול הדולר והן אל מול האירו, ככל הנראה בעקבות כך שקיצוץ שיעור הריבית היום על ידי הבנק המרכזי היה נמוך מתחזיות האנליסטים.
מסטקה הורי, אחד מארבעת המשקיעים בקרן האג"ח הגדולה באסיה, אמר בראיון הבוקר בטוקיו לסוכנות הידיעות בלומברג כי: "המשקיעים ממהרים להתחמש ביין היפני ובדולר האמריקני, על מנת להשקיע בשווקים המתפתחים".
בסקירה שבועית של בנק לאומי התייחסו לירידה של הדולר אל מול השקל בשבוע האחרון וציינו כי מדובר בתיקון על רקע התחזקות הדולר במהלך החודש האחרון, וכן על רקע התרחבות פער הריבית בין ארה"ב לישראל לאחר שארה"ב הורידה בשיעור חד יותר את שער הריבית.
בלאומי מציינים כי בעקבות החשש מחדלות פרעון במדינות המתפתחות, המשקיעים נוהרים אחר הדולר, הנחשב למטבע בטוח יחסית ועל כן צופים המשך מגמת ההתחזקות, אך מציינים כי בטווח הקצר ייתכן ונראה תיקונים כלפי מטה.
מנגד, ציינו כלכלני בנק הפועלים את העובדה כי פער הריביות הרחב בין השקל והדולר והיציבות הכלכלית היחסית בישראל, מספקים תמיכה למטבע הישראלי.