בנק לאומי על הירידות השבוע: "נראה כי המשקיעים בשוק המקומי פשוט פסימיים"

כך נאמר בסקירה השבועית של הבנק בהתייחסות לירידות השבוע. למרות שהדולר נחלש השבוע, בלאומי צופים כי המטבע ימשיך להתחזק בטווח הארוך
 | 
telegram

בנק לאומי ממשיך בסקירתו השבועית להעריך כי מניות של חברות רבות נסחרות במחירים אטרקטיביים, אך יחד עם זאת מזהיר מפני השפעת נתוני המאקרו וההאטה העולמית, יחד עם הפחד בשווקים על המסחר בבורסה.

בגזרת האג"חים ממשיכים כלכלני לאומי להעדיף את האגרות הממשלתיות על אלו הקונצרניות, וממשיכים להמליץ על האפיק השקלי על פני צמוד המדד. בגזרת המט"ח צופים בלאומי כי מגמת התחזקותו של הדולר תימשך בטווח הארוך.

שוק המניות

שבוע המסחר החולף בבורסה בת"א התאפיין בירידות שערים, ברקע להחלטות קיצוץ הריבית בארץ ובחו"ל. בהתייחסות לתנודתיות הגדולה במסחר, אומרים בלאומי כי התנודתיות "הייתה מתונה ביחס לשווקים אחרים בעולם. כך, בימים מסויימים רשם השוק המקומי עליות מינוריות בלבד ביחס לעליות בשיעורים דו ספרתיים בארה"ב ובשווקים המתעוררים."

כלכלני לאומי מונים מספר גורמים להשפעה הקטנה של הבורסות בעולם על השוק המקומי. מלבד היציבות היחסית שהפגין השוק בארץ לעומת אלו בעולם, מציינים בלאומי גם את השפעתם של שחקני המעו"ף על המסחר בשבוע של פקיעת האופציות, שתם אתמול.

למרות כל הגורמים הללו, טוענים בלאומי, כי בסופו של דבר הסנטימנט השלילי הוא ששלט בשוק: "נראה כי המשקיעים בשוק המקומי פשוט פסימיים."

בסיכום שבועי רשמו מרבית המדדים המובילים ירידות שערים. מדד המעו"ף איבד של 5.2% ומדד ת"א 75 סיים את השבוע בירידה של 9.3%. מדד הבנקים צנח בכ- 10%, אך את ירידה הגדולה ביותר רשם מדד הנדל"ן 15 שהוביל בנפילה של 13.1%.

שוק האג"ח

בין הגורמים לירידות בשוק האג"ח, גם בימים של עליות בשוק המניות, מציינים בלאומי את השפעת המגמה בשווקים העולם, ואת פרסומים של נתוני מאקרו בארץ המורים על האטה.

בעקבות המשבר וההאטה הצפוייה בצמיחה המקומית, נותנים בלאומי עדיפות להשקעה באגרות החוב הממשלתיות על פני הקונצרניות. בנוסף, בלאומי ממשיכים להעדיף את האפיק השקלי על צמוד המדד: "למרות הירידה החדה שנרשמה לאחרונה בציפיות האינפלציוניות הנגזרות משוק ההון, ובשל הצפי למספר מדדים קרובים אפסיים, אנו מערכים כי עדיין קיימת עדיפות מה לאפיק השקלי על פני זה הצמוד."

כלכלני לאומי מעריכים, "על רקע הצפי להמשך הפחתת הריבית במשק המקומי", כי יש לשמור על לטווח בינוי-ארוך ברכיב השקלי בתיק. "למשקיעים באפיק זה קיימת כדאיות להשקעה באגרות חוב בעלות טווח בינוני (מח"מ של 4-7 שנים)."

המסחר במט"ח

בעוד שאת השבוע הדולר פתח בהתחזקות, בסיכום שבועי נחלש הדולר מול השקל, בדומה למגמה בעולם, לאחר שבמהלך החודש האחרון התחזק הדולר בשיעור חד. בלאומי מעריכים כי היחלשותו של הדולר נובעת "מתיקון שחל לאחר הנהירה לשטר הירוק בשבועות האחרונים, על רקע החשש מהתחזקות המשבר מחוץ לארה"ב ובתפיסת המטבע הדולרי כבטוח יותר."

מלבד המגמה העולמית להחלשות המטבע האמריקני, מציינים כלכלני לאומי בסקירתם כי מסחר השקל-דולר הושפע השבוע מההערכות בשבוע האחרון כי לאחר הורדת הריבית בישראל ובארה"ב "יתרחב הפער בין שיעורי הריבית של שתי המדינות." הערכות אלו התאמתו ביום רביעי כשנגיד ה'פד' הוריד הריבית בשיעור של 0.5%, בעוד שפישר העדיף קיצוץ מתון יותר.

בסיכום שבועי נחלש הדולר בשיעור של כ-3.3% מול השקל ובשיעור של כ-0.7% מול האירו.

במבט לעתיד מעריכים בלאומי כי "המשך תנועות ההון בעולם לכיוון הדולר צפויות להמשיך ולתמוך בהתחזקותו." למרות זאת, טוענים בלאומי, בטווח הקצר ייתכן ויימשך התיקון בו צפינו בשבוע האחרון.

*הסקירה השבועית של בנק לאומי לא כוללת את המסחר במט"ח היום

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות