בבנק הפועלים מעריכים: "ההשקעה באפיק המנייתי עדיין כרוכה בסיכון גבוה"

כלכלני בנק הפועלים מתייחסים בסקירתם השבועית גם לשוק המט"ח ולעונת הדו"חות הרבעוניים הצפויה להפתח בשבוע הבא
נועם הוד |

כלכלני בנק הפועלים מפרסמים את סקירתם השבועית ומתייחסים למאורעות האחרונות בשווקים. בפועלים מציינים כי למרות העליות בשבוע האחרון, עדיין מוקדם לקבוע שמדובר בנקודת מפנה, מתייחסים לעונת הדו"חות שבפתח וכן לשוק המט"ח התנודתי.

שוק המניות

כלכלני הבנק ציינו כי ההשקעה באפיק המנייתי כרוכה בסיכון גבוה בנקודת הזמן הנוכחית. למרות בשבוע האחרון חווינו ימים של עליות חדות ביותר בעולם, עדיין מוקדם לקבוע כי מדובר בשינוי מגמה.

עם זאת, מציינים בפועלים כי המשק המקומי נחשב לדפנסיבי בהשוואה לקבוצת השווקים המתעוררים, הורדת שיעור הריבית עשויה לשפר במעט את האוירה הכלכלית, והמהלכים שנוקטות הממשלות בעולם צפויים לסייע לבלימת המגמה השלילית ולייצב בהדרגה את השווקים השונים.

כלכלני הבנק סבורים, כי ירידות השערים החדות הביאו לכך שישנן בבורסה חברות שנסחרות במחירים הנמוכים משמעותית משוויין הכלכלי. עם זאת, מציינים בפועלים, כי כל זמן שלא יחול מפנה בר קיימא במשק האמריקני, שישנה את מגמת ההאטה הגלובלית שנרשמת בחודשים האחרונים, ישפיע הדבר על כלל השווקים, כולל על השוק המקומי. לכן ההשקעה בהן בנקודת הזמן הנוכחית מתאימה רק ללקוחות בעלי אורך נשימה המוכנים לסבול את התנודתיות הגבוהה בשוק המניות.

לאור דברים אלו ממשיכים כלכלני הבנק להמליץ לשמור על חשיפה מנייתית מצומצמת, תוך מיקוד במניות דפנסיביות בענפים נבחרים, כגון ענפי התקשורת והאנרגיה.

בסיכום חודשי, איבד מדד תל אביב 25 כ-18% מערכו, תל אביב 100 איבד כ-20% ומדד הנדל"ן צנח בשיעור חד של כ-28%.

עונת הדו"חות בפתח

עונת הדוחות לרבעון השלישי, שתפתח בשבוע הבא, צפויה להשפיע על שוק המניות. בפועלים מעריכים כי התמונה הכוללת שתעלה מהדוחות צפויה להיות מעורבת, כשבחלק מהענפים יורגש כבר היטב המשבר שפוקד את שוקי העולם. עם זאת, הכלכלנים צופים כי בתוצאות ענפי הכימיה, הפרמצבטיקה, התקשורת, האנרגיה ויצרניות המזון המשבר לא יבוא עדין לידי ביטוי. בענפי המסחר, השירותים וחברות האחזקה תרשם מגמה מעורבת, ואילו ענפי הנדל"ן והפיננסים צפויים להציג הרעה בתוצאות, כך להערכת הכלכלנים.

נציין כי בבנק הפועלים מעריכים, כי בתנאי השוק הנוכחיים, להתנהגות השווקים הגלובליים תהיה השפעה דומיננטית יותר על המסחר מאשר לתוצאות הכספיות של החברות.

שוק המט"ח

השקל התחזק השבוע אל מול הדולר, במקביל למגמת היחלשותו החדה של האחרון מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. בישראל ובארה"ב הריבית הופחתה השבוע, אך בעוד שבישראל הריבית הופחתה בשיעור של 0.25%, בארה"ב הריבית הופחתה בשיעור של 0.5%, כך שפער הריביות התרחב לרמה של 2.5%, וסיפק לשקל תמיכה.

בבנק הפועלים צופים כי השקל יסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בשל השפעתם של גורמים מנוגדים. בראש ובראשונה השקל צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל, שכנראה יימשכו, למרות שיעד היתרות הושג.

מנגד, מציינים בבנק כי פער הריביות הרחב בין השקל והדולר והיציבות הכלכלית היחסית בישראל, מספקים תמיכה למטבע הישראלי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה